Sårbare børn og alle andre borgere skal have den samme høje velfærdsservice lige meget, hvor de bor. Der er for meget ulighed i behandlingen af borgerne i dag, mener Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti.

DF: Udligning bør ske efter samme model som på sundhedsområdet

Lad os få en en ny model for udligning, som svarer til det system, vi har på sundhedsområdet. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Folkeparti, der vil have et system, der sikrer høj velfærd i kommunerne uanset postnummer.

Ikke sammenlagte kommuner vinder stort på lille detalje i udligningsreform

Regeringen har ikke ændret geografifejl i kriterie for nomadebørn, men tværtimod øget effekten af fejlen. Det koster mange provinskommuner tocifret millionbeløb.
Borgmester Hans Toft (K) og borgerne i Gentofte bliver de store bidragsydere til ny pulje, der skal hjælpe de fattigste hovedstadskommuner.

Rige kommuner skal af med 1,25 procent til ny hovedstadspulje

Fem hovedstadskommuner skal aflevere yderligere 1,25 procent af skattegrundlaget over 272.500 kroner til ny hovedstadspulje.

Sådan hjælper regeringen S-kommuner med over en kvart milliard

Regeringen har meget usædvanligt valgt at ændre udligningen på to punkter uden faglige analyser. Se her, hvordan det gavner centrale S-kommuner.
Eksperterne anbefalede på baggrund af analyser at skære 2,6 milliarder i støttte til indvandrertunge kommuner. Alligevel har regeringen valgt kun at skære 900 millioner kr. (Arkivfoto)

Favorisering af indvandrertunge kommuner sikrer Vestegnen og København 190 millioner

Eksperterne anbefalede på baggrund af analyser at skære 2,6 milliarder i støttte til indvandrertunge kommuner. Regeringen har angiveligt uden nye analyser valgt kun at skære 900 millioner kr. Det gavner især vestegnskommunerne og de store universitetsbyer. Se tallene for alle kommuner her.

Regeringen glemte en del af sandheden om justering af scoioøkonomisk procentsats i udligningen

Regeringen har uden baggrund i analyser fra Finansieringsudvalget ændret en vigtig procentsats i udligningssystemet. Det har sikret S-kommuner på Vestegnen og de store byer ekstra penge på landkommunernes bekostning.
(Arkiv)

Det nye udligningssystem øger udligning med cirka 2,2 milliarder kroner

De nye kommunefordelte tal viser, at udligningen mellem rige og fattige kommuner stiger med cirka 2,2 milliarder og ikke 1,4 milliarder, som mange medier skriver.
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) finde det bemærkelsesværdigt, at Kalundborg, som er den kommune som vinder mest på regeringens forslag til udligningsreform, har sat skatten ned de seneste to år.

Gentofteborgmester: Største vinderkommuner har haft råd til at sætte skatten ned

To af kommunalpolitikkens kæmper, Gentofte-borgmester Hans Toft og Kalundborgs Martin Damm, er dybt uenige om, hvorvidt det er rimeligt, at Kalundborg får flere penge.

Bortfald af finansieringstilskud kan opveje effekt af udligningsreform

Mange af de 60 vinderkommuner kan tabe det hele på gulvet igen, hvis regeringen fjerner det såkaldte finansieringstilskud ved forårets kommuneforhandlinger. Tilskuddet er netop givet som kompensation for, at der ikke er gennemført en udligningsreform.

Bortfald af finansieringstilskud vil reducere omfordeling med cirka 840 millioner

Mellem halvdelen og en tredjedel af effekten ved udligningsreform kan forsvinde sammen med finansieringstilskuddet ved sommerens økonomiforhandlinger. Se tallene for alle kommuner her.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) på pressemødet torsdag om regeringens udspil til en udligningsreform i Finansministeriet.

S-borgmestre går i rette med regeringens kommunaludspil

Regeringens forslag til en ny omfordeling af penge mellem kommunerne vil koste velfærd, lyder det fra flere socialdemokratiske borgmestre.
Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag ved dagens præsentation af regeringens forslag til udligningsreform.

Regeringen dropper nuværende nettoudligningssystem og indfører et helt nyt

Reformen af den kommunale udligning er langt mere vidtgående, end det fremgik af pressemødet. Hele det grundlæggende system bag udligningen droppes og erstattes af et nyt system.