Sådan budgetterer kommunerne det specialiserede socialområde i 2021
58 kommuner budgetterer i 2021 med besparelser i forhold til regnskabet for 2019, mens få kommuner opprioriterer området mærkbart Se, hver kommunes budget på det specialiserede socialområde.
Sådan vil kommunerne spare på handicapområdet
Et stigende udgiftspres på det specialiserede socialområde betyder, at flere kommuner arbejder for at nedbringe udgifterne. Se her, hvordan to kommuner specifikt planlægger at effektivisere området.
Kommune indleder valgår med sparerunde
Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
Folketingets ønske om repatriering kan ikke ses i kommunernes budget for 2021
Mens et flertal i Folketinget har stor fokus på at få flere indvandrere til at rejse hjem gennem såkaldt repatrieringsstøtte, så har halvdelen af kommunerne slet ikke budgetteret med udgifter på området i 2021.
Hovedstadskommuner stikker af på de største anlægsområder
På de to største anlægsområder i de kommunale budgetter for 2021, folkeskoler og daginstitutioner, bruger hovedstadskommunerne markant flere penge end resten af landet. Se alle kommuners anlægsudgifter til de to områder her.
45 procent af den forøgede anlægsramme går til daginstitutioner og folkeskoler
Kommunerne fik ved økonomiaftalen for 2021 et løft af anlægsrammen på 2,5 milliarder. Næsten halvdelen går til daginstitutioner og folkeskoler. Se her, hvordan kommunerne fordeler anlægsudgifterne i budgetterne for 2021.
Kommuner bruger alle penge til demografi fra økonomiaftale
Kommunerne fik godt en milliard kroner fra staten til at dække udgifter til flere børn og ældre. Nye tal viser, at kommunerne budgetterer med at bruge alle pengene.
Stor forskel i løft af ældreplejen
Offentliggørelsen af de kommunale budgetter for 2021 viser, at selvom kommunerne samlet set har tilført ældreområdet 731 mio. kr., så er det langtfra alle kommuner, der dækker det øgede demografiske behov.
Så meget har kommunerne tabt og vundet på selv at budgettere skatteindtægten
Næsten hver tredje kommune har i et eller flere år valgt at fravælge en statsgaranti for udskrivningsgrundlaget. Syv har tabt, men 23 har vundet - og en enkelt kommune har scoret den store gevinst.
Skjulte millionudgifter i fiktive anlægsbudgetter for 2028 og 2029
Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har bogført udgifter for over 50 millioner kroner til tre fiktive anlægsprojekter. "Alle alarmklokker ringer," siger borgmesteren selv.
En ud af ti kommuner ramte mere end 25 procent forbi budgettet på SFO’er i 2019
Efter BUPL igår udsendte en pressemeddelelse, hvor de kritiserer kommunernes bogføring på SFO-området, viser en opgørelse foretaget af NB-Økonomi, at mange kommuner har haft et voldsomt over- eller underforbrug på SFO'erne i 2019.
Optimistisk budget fra Slagelse ender i Ankestyrelsen: Kan påvirke budgetlægning i alle kommuner
Ankestyrelsen skal nu afgøre, hvor meget et politisk flertal i et byråd må skrue på udgifter og indtægter gennem nye skøn i budgetprocessen. En sag fra Slagelse kan dermed komme til at påvirke alle kommuner.