Kommunalt botilbud trak millioner ud i overskud
Guldborgsund Kommune har fået et vink med en vognstang fra Ankestyrelsen om, at man ikke bevidst må underbudgettere i botilbud. Ankestyrelsen kalder kommunens budgetlægning for uansvarlig.
Derfor gør ny udligning det dyrere at anbringe borgere udenfor kommunen
Nye tal viser, at udligningsreformen gør det væsentligt dyrere at anbringe borgere på tilbud udenfor kommunegrænsen. Få forklaringen her.
Udligningsreform: Nu kan det koste halv mio. kr. at anbringe borger udenfor kommunegrænse
Kommuner anbringer ofte borgere på institutioner i andre kommuner, som er bedre for borgeren. Men nye udligningsregler gør det markant dyrere. Se to eksempler her.
Kommentar: Rod i cpr-registre straffer svage borgere
Børn og handicappede bliver hårdt ramt af konflikt mellem ministerium og private konsulentfirmaer, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han forudser også, at det vil skade innovationen på det sociale område.
Britta indførte det – Astrid afskaffer det. Læs historien om betalingskommuner
I 1984 indførte man, at udgiftsbehovet i udligningen skulle tilfalde kommunen med betalingsforpligtelsen. Det lægger regeringen nu op til at ændre.
Kommuner hyrer konsulenter til at spare på handicappede
Mindst 19 kommuner har hyret konsulenter til at finde besparelser på kommunens støttetilbud til udsatte.
Storbyer har langt større udgifter til hjemløse og narkomaner
De store byer og vestegnskommuner har markant større udgifter til hjemløse, narkomaner og alkoholikere end deres socioøkonomiske indeks i den kommunale udligning tilsiger. Se tallene for alle kommuner her.
Kickstart for flere bofællesskaber
Realdania står bag en landsdækkende indsats for at kickstarte udviklingen af moderne seniorbofællesskaber, fordi efterspørgslen er rigtig stor. Det sker i samarbejde med både private og almene bygherrer.
Kommuner er i gang med hovedrengøring i folkeregistret
Senest 1. oktober skal kommunerne have styr på registrering af udlændinge i deres folkeregister. NB-Økonomi har derfor kontaktet en række kommuner, og spurgt ind til arbejdet.
FAKTA: Boligejere i disse kommuner får højere grundskyld i 2020
Boligejere i 48 kommuner kan se frem til en stigning i grundskylden næste år.
Indkomstkravet til boligkøb er faldet i mange kommuner
Selv om huspriserne har været opadgående det seneste år, er det alligevel blevet billigere at få eget tag over hovedet. Det viser en opgørelse for landets kommuner, som ejendomsmæglerkæden Home har lavet på baggrund af beregninger fra Realkredit Danmark.
Nyt boligkoncept i Kolding skal sætte standard for inklusion og fællesskab
Et nyt boligkoncept ”Det åbne boligfællesskab” skal med en god blanding af studieboliger, familieboliger og seniorbofællesskab, og så skal det være til at betale.