Arbejdsmiljø

  Ud af de 2024 ledige SOSU job på hjemmesiden SOSU.dk er næsten hver fjerde et deltidsjob.

  Nye tal: Offentlige arbejdsgivere er markant dårligere til at opfylde ønske om fuldtid

  Mere end hver tiende deltidsmedarbejder i det offentlige vil gerne på fuld tid. Men mange folk på deltid kan på trods af akut mangel på arbejdskraft ikke få lov af deres arbejdsgiver.
  Ledelserne i kommunerne bør lægge sig i selen for at give de ansatte et bedre arbejdsmiljø. Det mener formanden for DM, Camilla Gregersen, på baggrund af en ny undersøgelse.

  Akademikerne i kommunerne slås med dårligt arbejdsmiljø

  Hver tredje akademiker i kommunerne oplever, at de har et dårligt arbejdsmiljø. Og næsten hver anden af de højtuddannede døjer med stress, viser ny undersøgelse.
  Der er kamp om pædagogerne i kommunerne. En ny lønkonkurrence er skudt i gang, og det presser kommuner, som ikke er hoppet med på lønvognen endnu.

  Lønkonkurrencen fra Lyngby breder sig nu til andre kommuner

  Lyngby-Taarbæk Kommune har sat gang i en potentiel lønlavine i kampen om arbejdskraft på pædagogområdet. København og Egedal er fulgt trop. Nu vil Lyngby-Taarbæk ikke afvise, at det kan indføres på andre velfærdsområder.
  På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

  Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
  Desværre er der udsigt til, at flere ældre bliver forsømt i julen med f.eks. at blive badet eller få gjort rent. Det forudser sektorformand i FOA, Torben K. Hollmann.

  Forudsigelse: Sur jul for ældre og sosu’ere

  Forsømte ældre i beskidte hjem og stressede sosu'ere. Sådan lyder udsigten desværre for julen i flere kommuner, lyder det fra FOA. 'Mange kommuner bliver indhentet af fortidens prioriteringer eller mangel på samme,' siger FOA-sektorformand.

  Sosu’ere har flere og flere sygedage

  Mens pædagoger, lærere og kontorfolk i kommunerne samlet set har nogenlunde konstant eller dalende sygefravær, så stiger og stiger antallet af sygedage blandt sosu'ere. Det viser nye tal fra KL.
  Snart skal de tomme kontorlokaler - som her på jobcentret i Holbæk - fyldes op med vaccinerede medarbejdere. De ansatte skal hjælpes til en bedre start, mener Venstre.

  Forslag: Brug 500 mio. kr. på at få blandt andre kommunalt ansatte ovenpå efter corona

  Der skal sættes en halv milliarder kroner af i en ny fond, som skal hjælpe offentligt og privatansatte med at få trivslen op igen efter coronakrisen, mener Venstre. 'Ansatte i jobcentre og på rådhuse får jo nærmest første arbejdsdag igen,' siger V-ordfører.
  "Man går rundt og er lidt frygtsom," fortæller May Bjerre Eiby (th) om sin erfaring med at arbejde på plejehjem i kommunerne. Større åbenhed om godt og skidt i kommunerne blev efterlyst på konference, hvor sagen med plejesvigt af 90-årige Else Marie Larsen gav debat (tv).

  Ekspert: Vi skal væk fra syg tavshedskultur i kommunerne

  Ledere og politikere i kommunerne har et kæmpe ansvar for at få gjort op med syg tavshedskultur i kølvandet på 'Else-sagen' om plejesvigt. Det siger psykolog på konference, hvor der kraftigt blev efterlyst større åbenhed om kritiske forhold og respekt for faglighed.
  Skoleledere har som andre chefer i det offentlige fået ekstra at se til under corona-pandemien. Mange af cheferne føler sig stressede.

  Undersøgelse under corona: Offentlige ledere mærket af stress og overarbejde

  En masse overarbejdstimer under coronakrisen i foråret har ført til stress blandt en del offentlige ledere. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.700 ledere i det offentlige. Skoleleder Peter Nellemann har mærket presset på egen krop.
  Gratis helbredstjek til ansatte i kommunen og i private virksomheder giver godt afkast i Mariagerfjord Kommune.

  Gratis helbredstjek i kommune har nedbragt sygefraværet op til 175 procent

  Mariagerfjord Kommune tilbyder gratis helbredstjek til kommunale og private arbejdspladser i kommunen. Indsatsen har betydet lavere sygefravær og stærkere økonomisk bundlinje. I hjemmeplejen blev sygefraværet nedbragt markant på bare ét år.

  Kommuner ville spare 2,3 milliarder hvis sygefraværet var som i Lemvig

  Nye sygefraværstal for kommunalt ansatte viser store forskelle mellem kommunerne. Lemvig har landets laveste sygefravær med 3,9 procent, mens Faxe ligger højest med 6,3 procent.
  (Arkiv)

  Mange offentligt ansatte når ikke at holde frokostpause

  Hver tredje ansatte i ældreplejen, børneområdet og andre velfærdsinstitutioner må springe frokostpausen over mindst én gang om ugen. Det kan blandt andet betyde øget sygefravær på grund af stress.