København vil øge anlægsramme trods lavere befolkningsvækst

Flere kommuner har en øget vækst i folketallet, og derfor kan der være behov for store anlægsinvesteringer. København står i den modsatte situation. Se her, hvilke kommuner der kan bruge det stigende folketal som forklaring til, at man vil udvide anlægsudgifterne i 2022.
Københavns Kommune har med overborgmester Lars Weiss (S) i spidsen indgået en budgetaftale, hvor man fastholder et højt service- og anlægsniveau. Politikerne er klar over, at den ikke nødvendigvis holder i KL.

Københavns Kommune står fast på høje serviceudgifter

Kommunerne spiller højt spil under KL-forhandlinger om budgetter for 2022. Flere yderkommuner går til forhandlingerne med en forventning om, at de rige kommuner skal betale. Men Københavns Kommune går i budgetforliget helt op til den tekniske serviceramme.
Jonas Bjørn Jensen (S) sidder i økonomiudvalget for Københavns Kommune og har lige indgået en foreløbig budgetaftale for 2022, der ikke lægger op til besparelser på hverken service eller anlæg.

København planlægger at bruge 24 procent af kommunernes anlægsramme

Københavns Kommune vil ikke spare på anlægsbudgettet. I budgetforliget for 2022 fastholder man et højt anlægsniveau. Socialdemokratiet begrunder det med stor stigning i befolkningstallet i kommunen.