Astrid Krag ærgrer sig – profitforbud skrevet ud af politisk aftale
Regeringens felttog mod profit hos private sociale tilbud er tabt. Det fremgår af en politisk aftale om et styrket socialtilsyn. 'Det er utrolig ærgerligt,' siger minister Astrid Krag (S). Hos Dansk Erhverv er man lettet.
Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger
Den store ideologiske skalp om et forbud mod profit på velfærd ser ud til at være skrevet ud af en aftale mellem regeringen og dens støttepartier. Den endelige aftale er klar og forventes kundgjort på det rigtige tidspunkt, erfarer OPS-Indsigt.
Kommuner sparer penge ved at bruge flere plejefamilier
74 kommuner har siden 2013 i stigende grad sendt anbragte børn til plejefamilier - frem for døgninstitutioner og opholdssteder. På den måde har 41 kommuner nedbragt enhedsudgiften til anbringelser.
Kommunalt botilbud trak millioner ud i overskud
Guldborgsund Kommune har fået et vink med en vognstang fra Ankestyrelsen om, at man ikke bevidst må underbudgettere i botilbud. Ankestyrelsen kalder kommunens budgetlægning for uansvarlig.
Kommunerne bruger fem procent mindre på anbringelser af børn
Kommunerne anbragte i 2019 næsten ti procent færre børn end i 2013, men de bruger til gengæld lidt flere penge pr. anbringelse, viser analyse.
Flere anbringelser kan flytte millioner fra fattige til rige kommuner
Regeringen vil gerne have flere udsatte børn i anbringelse. Men anbringelser kan blive en dyr affære for særligt de mest udsatte kommuner. Samtidig kan velstillede kommuner tjene på en lovændring. Forstå mekanismen her.
Nye tal: Kommunerne anbringer færre børn udenfor hjemmet
Nye data giver ny næring til kritikken af, at kommunerne anbringer for få børn udenfor hjemmet. Se tallene for alle kommuner her.
Ændret folketalsopgørelse kan flytte på både borgere og udligningsmillioner
Afskaffelsen af betalingskommunefolketallet får mærkbare konsekvenser for mange kommuner. De langsigtede konsekvenser afhænger i høj grad af, hvor meget kommunerne påvirkes af et øget økonomisk incitament.
Opgør med betalingskommuner kan udløse administrativt kaos i mange kommuner
Kommunale sagsbehandlere skal i fremtiden manuelt registrere data, som de i dag får fra CPR-registret. Folketinget er ikke blevet informeret om det nye system.
Derfor gør ny udligning det dyrere at anbringe borgere udenfor kommunen
Nye tal viser, at udligningsreformen gør det væsentligt dyrere at anbringe borgere på tilbud udenfor kommunegrænsen. Få forklaringen her.
Udligningsreform: Nu kan det koste halv mio. kr. at anbringe borger udenfor kommunegrænse
Kommuner anbringer ofte borgere på institutioner i andre kommuner, som er bedre for borgeren. Men nye udligningsregler gør det markant dyrere. Se to eksempler her.
Kommentar: Rod i cpr-registre straffer svage borgere
Børn og handicappede bliver hårdt ramt af konflikt mellem ministerium og private konsulentfirmaer, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han forudser også, at det vil skade innovationen på det sociale område.