Nye tal: Kommunerne anbringer færre børn udenfor hjemmet
Nye data giver ny næring til kritikken af, at kommunerne anbringer for få børn udenfor hjemmet. Se tallene for alle kommuner her.
Ændret folketalsopgørelse kan flytte på både borgere og udligningsmillioner
Afskaffelsen af betalingskommunefolketallet får mærkbare konsekvenser for mange kommuner. De langsigtede konsekvenser afhænger i høj grad af, hvor meget kommunerne påvirkes af et øget økonomisk incitament.
Opgør med betalingskommuner kan udløse administrativt kaos i mange kommuner
Kommunale sagsbehandlere skal i fremtiden manuelt registrere data, som de i dag får fra CPR-registret. Folketinget er ikke blevet informeret om det nye system.
Derfor gør ny udligning det dyrere at anbringe borgere udenfor kommunen
Nye tal viser, at udligningsreformen gør det væsentligt dyrere at anbringe borgere på tilbud udenfor kommunegrænsen. Få forklaringen her.
Udligningsreform: Nu kan det koste halv mio. kr. at anbringe borger udenfor kommunegrænse
Kommuner anbringer ofte borgere på institutioner i andre kommuner, som er bedre for borgeren. Men nye udligningsregler gør det markant dyrere. Se to eksempler her.
Kommentar: Rod i cpr-registre straffer svage borgere
Børn og handicappede bliver hårdt ramt af konflikt mellem ministerium og private konsulentfirmaer, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han forudser også, at det vil skade innovationen på det sociale område.
Britta indførte det – Astrid afskaffer det. Læs historien om betalingskommuner
I 1984 indførte man, at udgiftsbehovet i udligningen skulle tilfalde kommunen med betalingsforpligtelsen. Det lægger regeringen nu op til at ændre.