Almene boliger

  Almene boliger

  Prisstigninger udskyder kommunale millionprojekter

  Store prisstigninger i byggebranchen er skyld i, at kommunale byggeprojekter står til at blive udskudt i Køge Kommune. Og den midtsjællandske kommune er langt fra alene om at være mærket af stigende priser på materialer.
  Det lyder simpelt: Bekæmp hjemløshed ved at give de hjemløse et hjem. Det er rammen for Housing First, som på sigt kan give kommunerne en økonomisk gevinst.

  Housing First kan give kommuner økonomisk gevinst

  Socialstyrelsen har sammen med fire kommuner gennemført et projekt om at sikre unge hjemløse en fast bolig, og resultaterne viser, at det kan give kommunerne en økonomisk gevinst.
  Ny politisk aftale vil sikre flere og billigere boliger i de store byer.

  Ny aftale om billigere boliger til 10 mia.

  Aftale om billige boliger er på plads. Tanken er at sikre flere boliger i store byer til en billigere pris. Man vil både bygge mere og sænke huslejen i almene boligbyggerier.
  Regeringen præsenterede tirsdag et særdeles ambitiøst boligudspil, som skal sikre 22.000 flere billige boliger i de store byer. Selvom det kommer til at koste 10 mia. kr., så rammer det hverken statens eller kommunernes økonomi.

  Forstå på tre minutter: Sådan fandt regeringen 10 mia. til nye boliger

  Regeringen kunne i går præsentere en fuldt finansieret plan for 22.000 nye boliger til 10 mia. kr. uden hverken statens eller kommunernes finansiering. Forstå her, hvordan det kan lade sig gøre.
  "Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

  Regeringen vil have 22.000 nye almene boliger i de store byer

  Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal gå til at opføre 22.000 nye almene boliger, 4.000 nye studieboliger og 1.700 særligt billige boliger til personer på kanten af hjemløshed.
  "Selve vores udspil er ikke noget, der vil dræne kommunekasserne," sagde indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) ved præsentationen af regeringens boligudspil.

  Boligudspil ‘vil ikke dræne kommunekasserne’

  Ved præsentationen af regeringens forslag om 22.000 nye almene boliger i primært hovedstadsområdet slår indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) fast, at kommunerne ikke vil opleve en negativ økonomisk påvirkning ved forslaget.
  "Det vil være ude af proportioner, hvis vi skulle til at rive boliger ned," siger borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S).

  Én kriminel for meget: 386 lejligheder skal afvikles

  Blot på grund af én kriminel for meget skal 386 lejligheder rives ned, sælges eller ombygges. Indenrigsministeren siger, at han ikke kan give dispensation.