Afgørelser

  Madhus vandt sag om kommunalt opgavetyveri

  Ved tredje instans vandt Det Danske Madhus en sag om kommunalt opgavetyveri, men Social- og Indenrigsministeriet gav alligevel kommunerne forlænget spilletid.
  Den nye beskæftigelsesminister udviser i et svar til Haderslev Kommune ingen forståelse for, at kommunen forsøger at administrere tildelingen af overførselsindkomster strammere for at styre økonomien.

  Kommentar: Ministerskifte svækker kommunernes mulighed for at spare på overførsler

  Den nye beskæftigelsesminister har ingen forståelse for, at fattige kommuner strammer administrationen af sociale ydelser. Forståeligt, men så må Folketinget sikre alle kommuner en solid økonomi, skriver NB-Økonomis chefredaktør i denne kommentar.
  Partierne bag den nye seniorpension ville have flere tildelinger af seniorpension. De overså bare, at fakta viser, at problemet ikke er, at kommune giver mange afslag, men derimod at for få søger.

  Kommentar: Folketinget er faret vild i seniorpensionen

  Partierne bag seniorpension vil løse et problem, der ikke findes, når ATP skal håndtere seniorpension. Til gengæld glemmer de et muligt reelt prolem, skriver chefedaktør Arne Ullum i denne kommentar.
  Storbonde Martin Lund Madsen har i et år spærret Skovgårdsvej i Vejen. I dag vandt kommunen over storbonden. (Arkivfoto)

  Vejen Kommune får ret i langvarig vejstrid med storbonde

  Vejdirektoratet blåstempler, at Vejen Kommune har eksproprieret storbondes jord i forbindelse med vejbyggeri.

  Stor forskel på anbringelser

  Nogle kommuner anbringer ti gange så mange børn som andre, viser nye tal. Se tallene for alle kommuner her.
  Borgmester Jørn Pedersen (V) opfordrer to udvalgsformænd til at gå af, fordi de ikke har været med til at 'tage medansvar'.

  Store besparelser udløser konflikt under byrådsmøde

  Kommune skal spare 170 millioner kroner inden 2023. Det har medført protester fra SF og EL. Nu opfordrer S, V og DF partiernes udvalgsformænd til at træde tilbage.
  Nyborg Slot og parken omkring.

  Nyborg Slot er kastebold i en strid om verdensarv

  Foreningen Kultur & Arv anklager Østfynske Museer og Nyborg Kommune for at skabe falske forhåbninger om, at Nyborg Slot kan komme på Unesco-liste.