Administration

  Da Søren Pape (K) var borgmester i Viborg, kunne han ikke levere så lave administrationsudgifter, som han nu kræver af landets borgmestre.

  Pape kunne ikke selv leve op til sparekrav

  K-leder vil have kommuner til at spare 8,4 mia. på administration. Men han var som borgmester selv langt fra målet.

  Nyt benchmark: Se, hvem der bruger meget og lidt på administration

  Årets benchmark fra uafhængig enhed viser fortsat markante forskelle i udgifterne til administration, når man tager højde for rammevilkårene. Se tallene for alle kommuner her.
  Et snævert flertal i byrådet i Lejre Kommune har besluttet at fyre kommunaldirektør Inger Marie Vynne.

  Ballade om fyring af kommunaldirektør

  Kommunaldirektøren i Lejre Marie Vynne er blevet fyret af et snævert borgerligt flertal i byrådet. Som noget usædvanligt i en personalesag har oppositionen i byrådet valgt at afgive en officiel mindretalsudtalelse.

  59 kommuner har øget antallet af administrative medarbejdere siden 2019

  Seks ud af ti kommuner har øget antallet af medarbejdere i administrationen siden før corona. Ifølge Benchmarkingrapport fra 2020 burde 20 af de kommuner have mindsket antallet af medarbejdere i stedet.

  Markant mindreforbrug på administration igen i 2021

  Kommunerne brugte 3,05 mia. kr. mindre på administration, end man havde budgetteret med i 2021. Underforbruget ligger især på puljer, som er blevet udmøntet på andre områder.
  Det skyldes formentligt tekniske forhold og coronaudgifter, at kommunerne i de foreløbige regnskaber overskrider budgetterne massivt på alle de store velfærdsområder.

  Foreløbige regnskaber: Underforbrug på administration og overforbrug på velfærd

  Kommunernes foreløbige regnskaber for 2021 viser, at kommunerne har haft betydelige budgetoverskridelser på de store velfærdsområder og markante besparelser på administration. Men en stor del af de udsving vil blive korrigeret i de endelige regnskaber.
  På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

  Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
  Willy Feddersen står til at blive gået som kommunaldirektør i Middelfart Kommune. Han kom dertil i 2019.

  Kommunaldirektør indstillet til fyring

  Økonomiudvalget i Middelfart har indstillet kommunaldirektør Willy Feddersen til fyring. Vi har 'behov for en anden profil i spidsen for organisationen for at kunne løfte den fremadrettede opgave,' lyder det fra borgmesteren.
  Upassende adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård er blevet vist vintervejen i Nyborg Kommune.

  Upassende opførsel: Direktør fyret

  Dårlig adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård i Nyborg er blevet fyret af et enigt byråd. Skidt opførsel under en julefrokost forrige uge kan være årsagen.

  Stor forskel i kommunernes udgifter til beskæftigelsesindsats

  Analyse: Der er stor forskel mellem kommunerne, når man ser på beskæftigelsesudgiften til aktivering og administration pr. bruttoledig i kommunen. Se resultaterne her.
  Den fyrede kommunaldirektør i Greve Kommune, 52-årige Claus Thykjær, står til at få mere end to mio. kr. i forbindelse med sin fratrædelse.

  Fyret kommunaldirektør får to millioner kroner

  Den fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær får to mio. kr. som del af aftale. Borgere kan få oplevelsen af, at fyrede kommunaldirektører bliver belønnet for deres fejl, vurderer professor.
  Den nu fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær bliver indtil videre afløst af konstitueret kommunaldirektør Anne-Sofie Degn.

  Fyret kommunaldirektør: ‘Jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod’

  Kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær er blevet fyret efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb. 'Jeg har begået nogle personlige fejl', erkender Claus Thykjær. Kommunen vil nu prøve at forebygge gentagelser.