Aarhus Kommune

  Et tab på tre millioner kroner på at afhænde investeringer kan godt mærkes i en kommune af Vejens størrelse, fastslår borgmester Frank Schmidt-Hansen (K).

  Kommunekasser lider under salg af russiske aktier

  Det er ikke nogen gratis omgang, når lokalpolitikere forlanger, at kommunen afhænder sine investeringer i Rusland. Det viser sager fra blandt andre Aarhus og Vejen.
  Byrådsmedlem for Enhedslisten Laura Bryhl et begejstret for, at der nu er et politisk flertal i byrådet i Aarhus for at afhænde investeringer i fossile selskaber.

  Stor kommune lukker ned for fossile investeringer

  Byrådet i Aarhus vil afhænde alle aktier i selskaber, der har noget at gøre med olie, benzin eller kul. Enhedslisten kan ikke få armene ned.
  Mette Frederiksen (S) holdt tale til Socialdemokratiets valgfest i går (tirsdag). Her kom hun ikke meget ind på at tage ansvar for det dårlige resultat i storbyerne. Men det har hun her til formiddag skrevet om på Facebook.

  Socialdemokratiet i stor tilbagegang i storbyer

  Socialdemokratiet er gået mellem 9 og 11,8 procentpoint tilbage i landets fire største byer. I både København og Aalborg mister partiet fem mandater, og i Odense og Aarhus mister de tre.
  Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) retter en usædvanlig kritik af KL-formanden Jacob Bundsgaard (A) for ikke at være skarp nok i kritikken af sine partifæller i regeringen, når ministre lover mere velfærd end der er dækning for i økonomiaftalen.

  Borgmester i skarp kritik af KL-formand og økonomiaftale

  Borgmester i Helsingør kommer med en usædvanlig skarp kritik af KL-formand Jacob Bundsgaard, som Benedikte Kiær ikke mener er skarp nok i sin kritik af regeringen. Hun spørger direkte, om det skyldes, at Bundsgaard er socialdemokrat? KL-formand afviser kritikken.
  John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

  Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

  Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.

  Bundsgaard lægger snæver ramme for budgetforhandlinger

  Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har fået de øvrige partier i byrådet med på at lægge en snæver ramme for denne uges forhandlinger om budgettet for 2022. Byrådet er 'kastreret', vurderer avis.

  Hed debat om brug af eksterne konsulenter

  Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil gøre som finansministeren ønsker for alle kommuner: Skære ned på kommunens brug af eksterne konsulenter. Men det møder kritik. Og professor vurderer, at det er svært at barbere brugen af eksterne konsulenter.
  Rådmand Jette Skive (DF) i Aarhus har skrevet en mail, som sætter både hende og forvaltningen i et dårligt lys.

  Rådmand til direktør: Blæs på økonomien

  Tænk på Dansk Folkeparti og blæs på økonomien så vidt muligt. Sådan lyder opfordringen fra rådmand Jette Skive i Aarhus til direktør på ældreområdet. Opfordringen kan ifølge ekspert være ulovlig. S og SF i byrådet forlanger sagen undersøgt.
  Gode normeringer i dagtilbud er vigtigere end lave takster. Det mener rådmand Thomas Medom (SF).

  Rådmand: Bedre normeringer må medføre højere forældrebetaling

  Når kommunerne nu tilskyndet af regeringen øger antallet af voksne i vuggestuer og børnehaver, så må forældrene også betale mere. Det mener Aarhusrådmand, som vil have hævet taksterne i dagtilbud.
  Rådmand Thomas Medom (SF): 'Der er for mange stressede situationer i vores institutioner.'

  Rådmand vil hæve forældrebetalingen for at højne kvaliteten

  Rådmand: Flere uddannende pædagoger og større forældrebetaling skal sikre det største løft af daginstitutionsområdet i historien.
  Venstres Anni Matthiesen har spurgt kritisk ind til en hjælpepakke, der skal redde fire kommuner fra tab på grund af, at de valgte at selvbudgetere deres skatteindtægter i 2020 i håb om at få en gevinst.

  Fire kommuner får hjælp til tab på selvbudgettering trods historiske overskud på ordningen

  Dansk Folkeparti og Venstre spørger kritisk ind til redningspakke til fire kommuner, som står til store tab på selvbudgettering i 2020.
  Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), var tirsdag til åbning i folketinget. Samme dag kunne regeringens lovkatalog afsløre, at ministeren vil sende en redningskrans til de selvbudgetterende kommuner.

  Minister sikrer fire kommuner mod stort milliontab

  Regeringens lovkatalog afslører, at Astrid Krag (S) vil give Aarhus, Silkeborg, Rødovre og Solrød Kommune mulighed for at bruge det statsgaranterede udskrivningsgrundlag i 2020, selvom de valgte selvbudgettering.