FAKTA: To farvel, et partiskift og en løsgænger efter valget

Del artiklen:

Tirsdag har den nyvalgte Mikkel Bjørn meldt sig ud af Nye Borgerlige og ind i Dansk Folkeparti.

Folketingsvalget fandt sted 1. november. Men under tre måneder efter valget har to folketingsmedlemmer forladt Folketinget, mens et tredje folketingsmedlem har skiftet parti, og et fjerde medlem er blevet løsgænger.

Få et overblik her:

* Mette Thiesen.

7. november melder Mette Thiesen ud, at hun forlader Nye Borgerlige. Hun fortsætter i Folketinget som løsgænger.

Udmeldingen sker, kort inden at Nye Borgerliges forretningsudvalg og efterfølgende hovedbestyrelse skulle afholde møder angående en sag om Mette Thiesen og hendes kæreste.

Ifølge Nye Borgerlige har Thiesen og hendes kæreste blandt andet sendt “intimiderende og truende” beskeder til en medarbejder i Nye Borgerlige.

Mette Thiesen ville ifølge partiet desuden have medarbejderen fyret. Thiesen er ikke enig i partiets udlægning.

Mette Thiesen og Dansk Folkeparti har efterfølgende indgået et arbejdsfællesskab for at hjælpe hinanden med politisk arbejde.

* Karen Ellemann.

14. november kommer det frem, at Karen Ellemann (V) forlader Folketinget. Hun skal være generalsekretær i Nordisk Ministerråd. Hun er blevet erstattet af Kim Valentin (V), der i første omgang ikke blev genvalgt ved valget.

* Kristian Klarskov.

23. november melder det nyvalgte folketingsmedlem Kristian Klarskov fra Moderaterne ud, at han forlader Folketinget. Det sker efter historier om ham i medierne.

Det er historier i blandt andet Jyllands-Posten, som får Kristian Klarskov til at forlade Folketinget. Her beskrives det, at Klarskov ikke er den iværksætter, han er blevet beskrevet som af partiet selv. Han finder beskrivelserne af ham urimelige.

* Mikkel Bjørn.

24. januar skriver Mikkel Bjørn i et facebookopslag, at han forlader Nye Borgerlige og i stedet melder sig ind i Dansk Folkeparti.

Nye Borgerlige står over for at skulle skifte formand, efter at Pernille Vermund har valgt at overlade formandsposten til en anden.

Og det er udsigten til, at folketingsmedlemmet Lars Boje bliver ny formand, der har fået Mikkel Bjørn til at melde sig ud, skriver han i opslaget.

Beslutning om at melde sig ud, er ikke noget, som har været længe undervejs, skriver han også.

I baglandet og hos kommentatorer er Mikkel Bjørn i ugerne forinden blevet nævnt som muligt formandsemne, men få timer før fristen for at melde sig som kandidat, melder han sig altså ud af partiet.

Kilde: Ritzau.

/ritzau/