Fejlkontering kan sikre kommuner 600 millioner i ekstra serviceramme

Del artiklen:
Finansminister Nicolai Wammen (S) kan se frem til en overraskelse, når kommunernes regnskab for 2022 offentliggøres. Kommunerne har nemlig fundet en fejl, som de facto vil hæve servicerammen og staten stilskud til kommunerne med 600 millioner kroner.
Finansminister Nicolai Wammen (S) kan se frem til en overraskelse, når kommunernes regnskab for 2022 offentliggøres. Kommunerne har nemlig fundet en fejl, som de facto vil hæve servicerammen og staten stilskud til kommunerne med 600 millioner kroner. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Konsulentfirma har fundet konteringsfejl, som fejlagtigt har belastet servicerammen i 67 kommuner med cirka 600 millioner kroner. Opdagelsen kan muligvis redde kommunerne fra statslige sanktioner for 2022-regnskabet.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk