Forstå på fem minutter: Derfor kompenseres kommuner ikke for manglende PL i kommende års økonomiaftaler

Del artiklen:
KL's formand og næstformand Martin Damm og Jacob Bundsgaard har uden held sendt en stærk appel til regeringen om at dække kommunernes manglende PL-regulering. Den manglende PL-regulering rammer særligt hårdt, fordi tabet bliver varigt.
KL's formand og næstformand Martin Damm og Jacob Bundsgaard har uden held sendt en stærk appel til regeringen om at dække kommunernes manglende PL-regulering. Den manglende PL-regulering rammer særligt hårdt, fordi tabet bliver varigt. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommunernes tab på den manglende PL regulering, som de oplever i år, bliver ikke kompenseret i kommende års økonomiaftaler. I stedet bliver det et varigt tab. Forstå her hvorfor.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk