Ministers valg af korrektionsmetode for sanktioner kan flytte store millionbeløb mellem kommunerne

Del artiklen:
Inden træerne igen springer ud, så skal indenrigsministeren i den kommende regering beslutte, hvordan han vil korrigere for udgifterne til ukrainere og covid ved beregning af sanktioner for overskridelse af servicerammen. Der er to forskellige tekniske metoder, og valget mellem dem kan flytte tocifrede millionbeløb for mange kommuner og et trecifret millionbeløb for København.
Inden træerne igen springer ud, så skal indenrigsministeren i den kommende regering beslutte, hvordan han vil korrigere for udgifterne til ukrainere og covid ved beregning af sanktioner for overskridelse af servicerammen. Der er to forskellige tekniske metoder, og valget mellem dem kan flytte tocifrede millionbeløb for mange kommuner og et trecifret millionbeløb for København. - Foto: Caroline Ryberg Albæk/NB-Medier

Det bliver en gyser for mange kommuner, når indenrigsministeren til april skal beslutte, hvordan man vil korrigere servicerammen for udgifter til covid og ukrainske flygtninge. Læs her om de små detaljer med stor betydning.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk