Administrationsudgifter er kun steget med 800 mio. kr. når man korrigerer for folketal

Del artiklen:
Ved præsentationen af udspillet Danmark kan mere III foreslog regeringen, at kommunerne skal spare 2,5 milliarder kroner på administration, så man kommer tilbage til niveauet for 2013. Men her har regeringen ikke taget højde for udviklingen i folketallet.
Ved præsentationen af udspillet Danmark kan mere III foreslog regeringen, at kommunerne skal spare 2,5 milliarder kroner på administration, så man kommer tilbage til niveauet for 2013. Men her har regeringen ikke taget højde for udviklingen i folketallet. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når man korrigerer for udviklingen i folketallet siden 2013, så er kommunernes administrationsudgifter kun steget med knap 800 millioner kroner siden 2013, og altså ikke 2,5 milliarder kroner, som regeringen vil spare.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk