Finansminister har brugt kommunernes manglende prisregulering til finansloven

Del artiklen:
Den manglende prisregulering af kommunernes og regionernes budgetter var en afgørende faktor for, at finansminister Nicolai Wammen ved offentliggørelsen af finansloven både kunne love stram finanspolitik, inflationshjælp og mindre velfærdsforbedringer.
Den manglende prisregulering af kommunernes og regionernes budgetter var en afgørende faktor for, at finansminister Nicolai Wammen ved offentliggørelsen af finansloven både kunne love stram finanspolitik, inflationshjælp og mindre velfærdsforbedringer. - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

De manglende 1,4 mia. kroner i prisregulering af kommunernes serviceramme i 2023 er brugt til regeringens finanslov. Derfor kan finansministeren ikke give pengene til kommunerne uden at lempe finanspolitikken og forringe overskuddet på de offentlige finanser.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk