Nationalbanken: Finanspolitikken bør strammes markant

Del artiklen:
Det var på et bagtæppe af stigende inflation, krig i Europa og et meget stort pres på arbejdsmarkedet, at Nationalbankdirektør Lars Rohde i dag præsenterede bankens udsigter for dansk økonomi. Risikoen for en pris-løn spiral er den største aktuelle bekymring.
Det var på et bagtæppe af stigende inflation, krig i Europa og et meget stort pres på arbejdsmarkedet, at Nationalbankdirektør Lars Rohde i dag præsenterede bankens udsigter for dansk økonomi. Risikoen for en pris-løn spiral er den største aktuelle bekymring. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ifølge Nationalbankdirektør Lars Rohde bør finanspolitikken dæmpe kapacitetspresset med hele 1 procent af BNP udover det, der ligger i regeringens finanslovsforslag. Det svarer til omtrent 27 milliarder kroner. Finansministeren afviser forslaget.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk