Derfor udløser manglende prisregulering en varig nedskæring på 1,4 mia. kr.

Del artiklen:
Regeringen har igen og igen lovet at dække kommunernes udgifter til flere børn og ældre. Men nu udhuler nedskæring af den kommunale serviceramme i 2022 løftet - og nedskæringen vil også ramme alle de følgende år.
Regeringen har igen og igen lovet at dække kommunernes udgifter til flere børn og ældre. Men nu udhuler nedskæring af den kommunale serviceramme i 2022 løftet - og nedskæringen vil også ramme alle de følgende år. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

En teknisk detalje i reglerne for fastsættelsen af kommunernes serviceramme betyder, at manglende prisregulering af 2022-rammen udløser en varig nedskæring, som underminerer regeringens løfte om penge til flere børn og ældre. Læs forklaringen her.