Nye tal: PL i økonomiaftale skjulte stort realt fald i kommunernes anlæg

Del artiklen:
Offentligheden fik et kunstigt positivt indtryk af kommunernes anlægsramme ved offentliggørelsen af økonomiaftalen for 2023, fordi den opgjorte PL-regulering for kommunernes anlæg var markant lavere end den, som staten har brugt i finansloven.
Offentligheden fik et kunstigt positivt indtryk af kommunernes anlægsramme ved offentliggørelsen af økonomiaftalen for 2023, fordi den opgjorte PL-regulering for kommunernes anlæg var markant lavere end den, som staten har brugt i finansloven. - Foto: Line Oxholm Thomsen / KL

Den faktiske prisudvikling i kommunernes anlæg har været kraftigt undervurderet de seneste år. Regeringen regulerer statens anlægsrammer i Finansloven med markant større PL-regulering end den, som er opgjort for kommunerne.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk