Analyse: Ny lap vil kun udskyde problemer med udligning

Del artiklen:
Umiddelbart rammer skævheden i udligningssystemet især de fattigste yderkommuner, men på sigt kan det også ramme hovedstadskommuner med en hurtigt voksende ældrebefolkning som eksempelvis Greve Kommune.
Umiddelbart rammer skævheden i udligningssystemet især de fattigste yderkommuner, men på sigt kan det også ramme hovedstadskommuner med en hurtigt voksende ældrebefolkning som eksempelvis Greve Kommune. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skævhederne i udligningsystemet er grundlæggende og vil på sigt ramme langt flere kommuner end de fem-ti fattigste. Derfor er der brug for en større analyse og reform, som tidligst kan gennemføres i 2026 eller 2027, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk