Kommentar: Fejlbehæftet udligning giver stort tab af velfærd

Del artiklen:
Da politikerne i 2020 præsenterede en reform af udligningssystemet, opgav de reelt at reparere selve motoren i systemet, og valgte blot at lappe systemet med en række politisk fastsatte særtilskud i et uskønt forløb, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
Da politikerne i 2020 præsenterede en reform af udligningssystemet, opgav de reelt at reparere selve motoren i systemet, og valgte blot at lappe systemet med en række politisk fastsatte særtilskud i et uskønt forløb, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis udligningssystemet er så skævt og tilfældigt, som en ny analyse indikerer, så giver det stort tab af velfærd i Danmark, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk