Finansministeriet gav Folketinget vildledende oplysninger for at skjule manglende konsulentbesparelser

Del artiklen:
Finansminister Nicolai Wammen (S) har ud fra alle tilgængelige oplysninger pyntet på udviklingen i statens konsulentforbrug ved at manipulere tallene i strid med anerkendte faglgie standarder for regnskabs- og økonomistyring.
Finansminister Nicolai Wammen (S) har ud fra alle tilgængelige oplysninger pyntet på udviklingen i statens konsulentforbrug ved at manipulere tallene i strid med anerkendte faglgie standarder for regnskabs- og økonomistyring. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nye oplysninger viser, at Finansministeriet har manipuleret med en opgørelse af statens konsulentforbrug ved at omgå almindelige regnskabsregler. Dermed skjulte ministeriet manglende besparelser på private konsulenter for 284 millioner kroner.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk