Sådan kan økonomibøvl påvirke frikommunerne

Del artiklen:
I forbindelse med udvidelsen af frikommuneforsøgene, skal kommunerne nu selv til at bygge områder som ældrepleje, dagsinstitutioner og folkeskolen op fra ny. Det koster tid og penge, og det er svært i opstartsfasen, da der ikke følger ekstra penge med, fortæller flere frikommuner.
I forbindelse med udvidelsen af frikommuneforsøgene, skal kommunerne nu selv til at bygge områder som ældrepleje, dagsinstitutioner og folkeskolen op fra ny. Det koster tid og penge, og det er svært i opstartsfasen, da der ikke følger ekstra penge med, fortæller flere frikommuner. - Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix (arkiv)

Frikommuneforsøgene er i fuld gang med at blive udvidet. Men man skal være opmærksomme på økonomien, især i opstartsfasen, siger flere kommuner med erfaring som frikommune til NB-Økonomi.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk