Det offentlige sparer ikke nødvendigvis ved at bygge private plejehjem

Del artiklen:
Professor Ole Helby mener, at den offentlige sektor ikke nødvendigvis sparer penge ved, at private investerer i offentlige byggerier, men i virkeligheden bare skubber nogle anlægsudgifter over i nogle andre kasser.
Professor Ole Helby mener, at den offentlige sektor ikke nødvendigvis sparer penge ved, at private investerer i offentlige byggerier, men i virkeligheden bare skubber nogle anlægsudgifter over i nogle andre kasser. - Foto: SH-grafik/Søren Bidstrup/Jørgen sessen/Ritzau Scanpix

Når kommunerne beslutter sig for at bygge plejehjem med privat finansiering, enten som friplejehjem eller efter “Herlev-modellen”, så skal kommunerne have øje på totalomkostningerne, vurderer professor.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk