Borgmestre i chok: Midtvejsregulering vil udhule penge til demografi

Del artiklen:
Tonni Hansen (SF), borgmester på Langeland, frygter at regeringen holder fast i en midtvejsregulering på 7,5 mia. kr.. Det vil ifølge borgmesteren nemlig få voldsomme konsekvenser for velfærden for både børn og ældre samt kommunens likviditet.
Tonni Hansen (SF), borgmester på Langeland, frygter at regeringen holder fast i en midtvejsregulering på 7,5 mia. kr.. Det vil ifølge borgmesteren nemlig få voldsomme konsekvenser for velfærden for både børn og ældre samt kommunens likviditet. - Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Regeringen kan droppe alt om at få dækket demografien. Midtvejsreguleringen, hvor kommunerne kan risikere at skulle betale 7,5 mia. kr. tilbage til staten, kan ende med at æde ind på velfærden til netop børn og ældre. Det siger flere borgmestre.