Analyse: Sådan påvirker ny prognose udligningen

Del artiklen:
Nogle af landets mest velhavende kommuner kan alt andet lige forvente at aflevere lidt mindre i udligningen af beskatningsgrundlaget i 2023, fordi ukrainerne trækker det gennemsnitlige beskatningsgrundlag pr. indbygger ned. Her ses en villavej i Gentofte, som er en af de kommuner, hvor det vil have den største effekt.
Nogle af landets mest velhavende kommuner kan alt andet lige forvente at aflevere lidt mindre i udligningen af beskatningsgrundlaget i 2023, fordi ukrainerne trækker det gennemsnitlige beskatningsgrundlag pr. indbygger ned. Her ses en villavej i Gentofte, som er en af de kommuner, hvor det vil have den største effekt. - Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Danmarks Statistiks beslutning om at indregne ukrainske flygtninge i befolkningsprognose vil påvirke den kommunale udligning. Læs her hvordan.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk
og Peter Risager, peter@nb-medier.dk