Analyse: KL nødt til at opgive statistisk model for budgetfordeling af service- og anlægsramme

Del artiklen:
Torsdag skal det store slag om fremtidens faseopdelte budgetmodel stå på et borgmestermøde i KL-huset. NB-Økonomis chefredaktør Arne Ullum giver i denne analyse på baggrund af samtaler med blandt andre en række borgmestre et billede af, hvad KL-bestyrelsen kan foreslå uden at eskalere konflikten i KL.
Torsdag skal det store slag om fremtidens faseopdelte budgetmodel stå på et borgmestermøde i KL-huset. NB-Økonomis chefredaktør Arne Ullum giver i denne analyse på baggrund af samtaler med blandt andre en række borgmestre et billede af, hvad KL-bestyrelsen kan foreslå uden at eskalere konflikten i KL.

En række forhold peger på, at KL-bestyrelsen ikke kan fordele service- og anlægsramme på baggrund af en model med objektive kriterier. Risikoen for en sprængning af KL betyder formentligt, at der kun kommer mindre ændringer i den faseopdelte budgetproces, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk