Udligning: 60-70 kommuner kan få uventet flygtningegevinst på 2,5 mia. fra staten

Del artiklen:
Udligningseksperten Kasper Lund Nødgaard fra Datataproces anbefaler kommunerne at følge ændringen i deres folketal og beskatningsgrundlag særligt nøje i år på grund af de mange flygtninge fra Ukraine. Prognose viser, at 60-70 kommuner kan få ekstraordinært tilskud fra staten på omkring 2,5 milliarder kroner.
Udligningseksperten Kasper Lund Nødgaard fra Datataproces anbefaler kommunerne at følge ændringen i deres folketal og beskatningsgrundlag særligt nøje i år på grund af de mange flygtninge fra Ukraine. Prognose viser, at 60-70 kommuner kan få ekstraordinært tilskud fra staten på omkring 2,5 milliarder kroner. - Foto: Pressefoto Dataproces

Uventet effekt af lov fra 1995 kombineret med de mange flygtninge fra Ukraine giver 60-70 kommuner et helt ekstraordinært statstilskud i 2023 oveni den lovede udvidelse af servicerammen.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk