Nu udtaler fyret kommunaldirektør i Slagelse sig

Del artiklen:
Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet.
Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet. - Foto: Slagelse Kommune

Fyret kommunaldirektør Frank E. Andersen i Slagelse Kommune har ikke haft uddybende samtaler med den nye borgmester Knud Vincents (V) om sin fyring. Det fortæller han nu til NB-Medier.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

Fyringen af kommunaldirektør Frank E. Andersen blev endeligt afgjort i Slagelse byråd i aftes, torsdag. Nu udtaler den tidligere direktør sig til NB-Medier om fyringen, som han stadigvæk ikke har fået en forklaring på.

Fyringen er kommet bag på Frank E. Andersen, da han ikke har fået anden begrundelse for sin fyring, end at borgmesteren ønsker en anden retning. Hvad den anden retning skal være, og hvorfor Frank E. Andersen ikke kan løfte den opgave, det har den tidligere kommunaldirektør ikke fået at vide, oplyser han.

“Det var jo på den anden arbejdsdag om morgenen i 2022, at jeg blev kaldt ind og blev bedt om at forlade stedet. Vi har ikke haft samtaler,” fortæller Frank E. Andersen nu.

Kort efter nytår tikkede der en pressemeddelelse fra Slagelse Kommune ind. Kommunaldirektøren var blevet indstillet i økonomiudvalget til en fyring. Magten i kommunen var ved kommunalvalget i 2021 skiftet fra en socialdemokratisk borgmester til en borgmester fra Venstre. Normalt siger man, at ‘politikere forgår, men embedsmændene består’. Men det er så ikke tilfældet i Slagelse.

Læs også:
Kommunaldirektør står til fyring

Frank E. Andersen er uforstående over for fyringen, da der efter under to arbejdsdage i begyndelsen af januar ifølge ham ikke var samarbejdsvanskeligheder. Eneste forklaring, han kan se, er, at det nye flertal og den nye borgmester i Slagelse ønskede en anden profil.

I har ikke haft en samtale om, hvad en anden profil kunne være? 
“Nej!,” siger Frank E. Andersen, så han er uforstående overfor, hvad der er gået galt. 

Kan embedsmænd komme for tæt på det politiske?
Set i en større national sammenhæng er der en debat om embedsmænd kan komme for tæt på det politiske. Er departementschefen i Statsministeriet Barbare Bertelsen for eksempelvis for tæt på statsministeren Mette Frederiksen (S)? Har Frank E. Andersen været for tæt på tidligere borgmester i Slagelse John Dyrby Paulsen (S)?

Den debat kender Frank E. Andersen godt. Men han synes selv, at han han har holdt sig til sin embedsmandsopdragelse.

“Vi er jo i Danmark kendt for, at vi har loyale og u-partipolitiske embedsfolk. Det er også min opdragelse at være sådan. Men jeg kan jo ikke tage stilling til, hvad andre opfatter,” siger Frank E. Andersen.

“Jeg har forsøgt at være hele byrådets kommunaldirektør. Så må andre tage stilling til, om de synes, at det er lykkes i tilstrækkelig grad.”

Men han fortæller, at det er en relevant debat i en større sammenhæng, som han ved, at embedsmænds faglige organisationer også tager seriøst.

“Det er jo en generel diskussion, som jeg ved, at der er mange faglige organisationer, der er inde over nu. Jeg er senest blevet bekendt med, at Djøf vil lave en gruppe, der skal kigge nærmere på det,” siger han.

Han har ikke fået noget nyt job endnu. Men den 62-årige nu tidligere kommmunaldirektør ønsker at fortsætte sit arbejdsliv.

“Jeg har mange kræfter tilbage og lyst til at arbejde. Jeg vil rigtig gerne arbejde med udvikling af den offentlige sektor,” siger Frank E. Andersen.

“Jeg er super glad for det, der er sket i Slagelse. Jeg synes,  jeg har fået lov til nogle ting, som jeg ikke har kunnet få lov til andre steder.”

Blå bog – Frank E. Andersen

62-årige Frank E. Andersen har været kommunaldirektør i Slagelse siden september 2018. Før det var han kommunaldirektør i Gentofte Kommune. Han har siden 2001 haft forskellige kommunale job i både Greve og Gentofte. Inden da var han officer og uddannelseschef på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her