2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

Del artiklen:
To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København.
To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København. - Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

2000 ansatte i beskæftigelsesforvaltningen i København har fået nok af den måde, som borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder forvaltningen på. ‘Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil,’ skriver de ansatte i et åbent brev. Venstre-topprofilen tager til genmæle.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Vi kan ikke holde borgmesterens ledelsesstil ud!

Sådan kan man sammenfatte et brev fra medarbejderne under beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune. Deres fagforbund HK og Djøf har på vegne af omkring 2.000 ansatte skrevet et åbent brev til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Borgerrepræsentationen.

I brevet protesteres der mod den måde, som den ved kommunalvalget genvalgte beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder på.

Brevet kommer i kølvandet på, at Cecilia Lonning-Skovgaard har stået bag en fyring af en topchef i forvaltningen denne uge. Ligesom hun stod bag en meget omdiskuteret fyring i efteråret 2021.

Læs også:
Københavns beskæftigelsesborgmester fyrer øverste beskæftigelsesdirektør

I det åbne brev skriver HK og Djøf:

“Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil, der er kendetegnet ved manglende tillid til forvaltningens medarbejdere, store dele af sin egen administrative ledelse og en manglende forståelse for, hvordan man skaber gode rammer for en veldrevet forvaltning.”

I brevet giver medarbejder stor opbakning til den øverste chef for Københavns beskæftigelses- og integrationsforvaltning, Line Nørbæk, der blev fyret i denne uge.

“De 2.000 ansatte i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning er i oprør over, at  Københavns Kommunes beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) nu fyrer endnu en dybt respekteret og meget afholdt administrerende direktør, som medarbejderne har et godt samarbejde med,” skriver medarbejderne.

Medarbejderne er i tvivl om, hvorvidt Cecilia Lonning-Skovgaard er sit ansvar som borgmester voksen.

“Det efterlader både medarbejdere og personaleorganisationerne med et billede af, at borgmesteren mangler forståelse for det ansvarsområde, som borgmesteren er politisk leder af,” skriver medarbejderne.

Læs det åbne protestbrev her

Borgmester og chef: Vi lytter

Cecilia Lonning-Skovgaard og direktør Jeppe Bøgh Andersen vil ikke stille op til mundtligt interview her fredag. De har i stedet udsendt en fælles udtalelse. Heri understreger de, at de lytter til kritikken fra medarbejderne. De skriver:

“Vi anerkender, at nogle medarbejdere er bekymrede over situationen og den indledte fratrædelsesproces. Samtidig beder vi om forståelse for, at vi ikke kan gå ud og kommentere en personalesag offentligt.”

Den politiske og administrative chef lover at gøre “alt” for, at de mange ansatte under beskæftigelsesområdet har en god arbejdsplads. De skriver i deres fælles udtalelse:

“Det er vigtigt for os at understrege, at vi vil gøre alt for, at medarbejderne har gode rammer og oplever, at forvaltningen er en god arbejdsplads. “

De to chefer håber på, at man med en nyvalgt borgerrepræsentation og et nyt år kan få et godt samarbejde med forvaltningens ansatte. De skriver:

“Vi har fuld tillid til vores medarbejdere, og vi håber, at også de to faglige organisationer vil vælge at se fremad, så vi sammen kan komme godt videre. Vi tager henvendelsen fra de faglige organisationer meget alvorligt og vil med det samme indlede dialoger
med medarbejderne herom, så tilliden og samarbejdet mellem forvaltningen og borgmesteren kan styrkes.”

Læs V-borgmester og chefs genmæle – klik her:

https://selvbetjening.nb-medier.dk/storage/media-library/2022/01/faelles-udtalelse-fra-direktor-jeppe-bogh-andersen-og-borgmester-cecilia-lonning-skovgaard-1642159570-ywdyp.pdf


Artiklen er opdateret fredag kl. 12:39 siden første publicering kl. 11:22.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her