Bilsalget viser akut behov for at styrke ladeinfrastruktur

Del artiklen:

Salget af el- og hybridbiler var i december 2021 for første gang nogensinde højere end salget af benzin- og dieselbiler. Det stiller markant højere krav til ladeinfrastrukturen.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk

Nye tal for nyregistrerede personbiler fra december 2021 viser et akut behov for, at både stat og kommuner skal udvide indsatsen omkring ladeinfrastrukturen markant.

I december 2021 var salget af plugin-hybrid og elbiler for første gang nogensinde højere end salget af benzin- og dieselbiler. 57,6 procent af alle nyregistrerede personbiler i december for både husholdningerne og erhvervene kræver elektrisk opladning.

Udviklingen er markant, fordi el- og hybridbiler kun to år tidligere udgjorde blot 7,6 procent af det samlede antal nyregistrerede personbiler i december 2019.

 Den rivende udvikling i antallet af biler, der på den ene eller anden vis kræver opladning, viser et stort behov for at udvide ladeinfrastrukturen. Her skal både stat og kommuner i spil.

I mandags den 10. januar afholdte transportminister Benny Engelbrecht et såkaldt kommunalt “mini-topmøde”, hvor der blev diskuteret, hvordan kommunerne kan bidrage til at sikre ladeinfrastrukturen i takt med at bilpakken i stigende grad elektrificeres.

Kommunernes bidrag til den grønne omstilling er på dagsordenen igen i morgen, når direktøren for Dansk Energi, Lars Aagård, indtager talerstolen på Kommunaløkonomisk Forum (KØF) og kommer med sit indspark til, hvad de nyetablerede kommunalbestyrelser skal fokusere på og prioritere lokalt.

Se udviklingen i andelen af elbiler og hybridbiler i graferne herunder:

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her