Analyse: Stor forskel i udviklingen i kommuner med varige tilskud

Del artiklen:
Da regeringen sammen med en bred forligskreds vedtog udligningsreformen i maj 2020, var en stor del af omfordelingen baseret på låste puljer for særtilskud. Allerede nu viser de låste puljer sig at være meget fordelagtige for nogle kommuner, mens de kan blive en stor ulempe for andre.
Da regeringen sammen med en bred forligskreds vedtog udligningsreformen i maj 2020, var en stor del af omfordelingen baseret på låste puljer for særtilskud. Allerede nu viser de låste puljer sig at være meget fordelagtige for nogle kommuner, mens de kan blive en stor ulempe for andre. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mens nogle kommuner med varige særtilskud fra udligningsreformen oplever en pæn stigning i gennemsnitindkomsterne, har andre kommuner en nedgang i forhold til landsudviklingen. Udviklingen illustrerer svagheden ved de låste tilskud.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk