V tvinger regeringen til at kompensere kommuner med 450 mio. kr.

Del artiklen:
Ifølge NB-Økonomis oplysninger opdagede Sophie Løhde (V) først søndag aften efter en omtale i NB-Økonomi, at et nyt lovforslag ville rulle en tredjedel af udligningsreformen tilbage. Derefter udspillede der sig angiveligt en større konflikt mellem Venstre og skatteminister Morten Bødskov, som mandag er endt med aftale om kompensation til alle kommuner med tab.
Ifølge NB-Økonomis oplysninger opdagede Sophie Løhde (V) først søndag aften efter en omtale i NB-Økonomi, at et nyt lovforslag ville rulle en tredjedel af udligningsreformen tilbage. Derefter udspillede der sig angiveligt en større konflikt mellem Venstre og skatteminister Morten Bødskov, som mandag er endt med aftale om kompensation til alle kommuner med tab. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Alle kommuner med nettotab på nyt beregningsgrundlag for erhvervsdækningsafgifter bliver nu kompenseret fuldt ud. Det sker efter dramatisk konflikt i kølvandet på artikel i NB-Økonomi.

Af Arne Ullum, arne@nb-medier.dk