Upassende opførsel: Direktør fyret

Del artiklen:
Upassende adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård er blevet vist vintervejen i Nyborg Kommune.
Upassende adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård er blevet vist vintervejen i Nyborg Kommune. - Foto: Nyborg Kommune

Dårlig adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård i Nyborg er blevet fyret af et enigt byråd. Skidt opførsel under en julefrokost forrige uge kan være årsagen.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Vicekommunaldirektør i Nyborg Kommune Søren Møllegård er efter 14 år på posten blev fyret af et enigt byråd. Han er blevet fyret efter at have udvist upassende adfærd.

Det var med den alvorlige mine på, at Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) torsdag aften efter et lukket pressemøde udsendte en pressemeddelelse.

“Jeg er ked af, at der er udvist en adfærd, der ikke er forenelig med stillingen. Det er en situation, vi skal reagere på, og vi vil nu lægge vores kræfter i at få os alle godt videre,” siger borgmester Kenneth Muhs (V) i meddelelsen.

Fyringen kommer kort tid efter en kommunal julefrokost, hvor Søren Møllegård ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger fra flere af hinanden uafhængige kilder var blandt de meget feststemte deltagere.

Borgmester Kenneth Muhs vil dog hverken be- eller afkræfte over for Fyens Stiftstidende, om der en direkte sammenhæng mellem Søren Møllegårds deltagelse i den kommunale julefrokost og beslutningen om at afskedige ham.

“Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, da der er tale om en personalesag. Det jeg kan sige er, at jeg er ked af, at der er udvist en adfærd, der ikke er forenelig med stillingen,” siger Kenneth Muhs til avisen.

Hovedpersonen: Ingen kommentar

Søren Møllegård har haft titel af vicekommunaldirektør siden 2007. Han var dermed en af de fire højst placerede embedsmænd, som udgør Nyborg Kommunes direktion.

Søren Møllegård har været chef for teknik- og miljøafdelingen, ligesom han blandt andet også har haft det overordnede ansvar for kommunens personale og HR-afdeling.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Søren Møllegård. Han oplyser, at han er sygemeldt og ikke på nuværende tidspunkt ønsker at kommentere sagen.

Byrådet: Kommunen skal under lup

Et enigt byråd vedtog på det ekstraordinære møde torsdag, at man i kølvandet på sagen med Søren Møllegård vil iværksætte en uvildig ekstern undersøgelse af Nyborg Kommune som arbejdsplads. Det skal ske så hurtigt som muligt i starten af det nye år.

“I byrådet har vi en klar ambition om, hvordan Nyborg Kommune skal være som arbejdsplads. Vi har dygtige medarbejdere, der hver dag sikrer vores stærke fundament som organisation. Medarbejdere som der er stor tillid til,” siger Kenneth Muhs, og fortsætter: 

“Undersøgelsen som vi sætter i gang skal sikre, at vi har den samarbejdsform, omgangsform og kultur vi ønsker.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her