Stort fald i ledigheden i alle kommuner

Del artiklen:

Samtlige kommuner har oplevet et fald i ledigheden over det seneste år. De største fald ses i Jylland, på Fyn og Bornholm. Det viser nye tal. Se udviklingen i din kommune her.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

Over 50 procent fald i antallet af fuldtidsledige på blot et år. De flotte tal er fra Bornholm. Men efter Bornholm er det især Fyn samt de syd- og vestjyske kommuner, som har oplevet et stort fald i ledige fra tredje kvartal 2020 til samme kvartal i 2021. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. 

Der er i alt 38.827 færre ledige på et år. Det svarer til et landsgennemsnitligt fald på 28,9 procent. Men hele 58 kommuner ligger over landsgennemsnittet, når det det drejer sig om at få folk væk fra ledighed.

2020 er som bekendt et ekstraordinært år, da coronakrisen rasede i store dele af sidste år. Men tallene viser også noget om, hvor hurtigt Danmark er kommet sig efter den første coronakrise, da folk hurtigt er kommet i arbejde igen. 

Faldet i ledigheden stemmer godt overens med rekrutteringsudfordringerne, hvor særligt de vestjyske kommuner har svært ved at finde hænder. Det tyder dermed på, at ledigheden her er faldet til så lavt et niveau, at rekrutteringsudfordringer er blevet et væsentligt større problem end arbejdsløsheden.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her