Fokus på inklusion og ligestilling kan styrke arbejdsmarkedet

Del artiklen:
OECD (her ses deres hovedkvarter i Paris) anbefaler i deres nye analyse, at Danmark skal fokusere mere på inklusion for at skabe større arbejdsudbud.
OECD (her ses deres hovedkvarter i Paris) anbefaler i deres nye analyse, at Danmark skal fokusere mere på inklusion for at skabe større arbejdsudbud. - Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ifølge ny rapport fra OECD kan arbejdsmarkedet styrkes ved at fokusere på inklusion af udsatte grupper og indvandrere. Kommunerne spiller en afgørende rolle.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk

Danmark kan øge arbejdsudbuddet ved at blive bedre til at få indvandrere og efterkommere ind på arbejdsmarkedet. Derudover kan man målrette træning til udsatte unge og skabe mere ligestilling i ledelsesstillinger.

Sådan lyder anbefalingen fra OECD i en ny rapport, der zoomer ind på Danmark med en vurdering af dansk økonomi og en række anbefalinger.

I lignende rapporter fra 2016 og 2019 har OECD anbefalet, at man styrker integrationsprogrammer på tværs af kommuner. Ifølge OECD er nemlig der for stor forskel mellem kommuner, og kvaliteten af integrationsprogrammerne er generelt for lav.

Læs også:
Stor forskel i indvandreres beskæftigelse på tværs af kommuner

Den opfordring gentages i den netop offentliggjorte rapport. OECD mener, at kommunerne skal blive bedre til at lære af hinanden i indsatsen for at få indvandrere og efterkommere i job. Særligt anbefaler OECD, at man skal understøtte en stærk danskundervisning og et intensivt læringsprogram hurtigst muligt, når indvandrere kommer til Danmark.

Ifølge rapporten er de økonomiske fordele ved at tilbyde omfattende danskundervisning 15 gange højere end udgifterne. Derfor anbefaler kommissionen særligt, at man skal lægge fokus på danskundervisning i integrationsindsatsen.

Konkret skriver organisationen at man bør: “Forbedre integrationsprogrammer for indvandrere ved at adoptere best practice på tværs af kommuner, især for sprogundervisning og ved at udvide integrationstræningsprogrammet”.

NEET-borgere skal uddannes

Rapporten peger desuden på, at Danmark har en af de højeste andele af unge mennesker, som ikke får en ungdomsuddannelse efter endt folkeskole blandt OECD-landene. I 2018 var det 17 procent af ungdomsårgangen. Derfor anbefaler OECD, at man målretter en indsats så tidligt som muligt til de børn, der har størst sandsynlighed for at droppe ud af en ungdomsuddannelse.

Særligt anbefaler organisationen, at man hjælper den mest udsatte gruppe af unge med at udvikle færdigheder, der kan bruges i digitaliseringen og den grønne omstilling, såsom stærke IT-kompetencer.

Her henviser OECD til den gruppe af unge, der af Danmarks Statistik kaldes NEET-borgere (Not in Education, Training or Employment), som mange kommuner også har et særligt fokus på. 

Kvinder i ledelse vil styrke produktivitet

Rapporten peger desuden på, at selvom kvinder i Danmark deltager aktivt i arbejdsmarkedet, så har Danmark en af OECD landenes laveste andel af kvinder i ledelsespositioner på blot 27 procent af ledelsesstillinger, der er besat af kvinder. Det er betydeligt lavere end eksempelvis Sverige og USA på mere end 40 procent, men også langt under lande som Australien, Storbritannien, Østrig og Belgien, og et godt stykke under OECD-gennemsnittet. 

Som forklaring peger organisationen især på den store forskel i mænd og kvinders løn efter at have fået et barn, hvor det ikke påvirker mænds løn. Derimod får kvinder et permanent løntab på knap 20 procent ved at få børn. 

Når man ser strukturelt på betydningen, så medfører det, at man ikke udnytter den højtuddannede og kvalificerede kvindelige arbejdskraft til fulde, og det har derfor en stor produktivitetsmæssig omkostning, at kvinder er voldsomt underrepræsenteret i ledelsesstillinger. 

Derfor anbefaler OECD, at man hurtigst muligt skal implementere øremærket barsel til mænd, da det har haft en væsentlig betydning på forskellen i mænd og kvinders lønnedgang efter at have fået børn i andre lande. 

Eksperimentelle studier fra andre lande har også vist, at øremærket barsel til mænd har øget kvinders deltagelse i arbejdsmarkedet væsentligt mere, end det har sænket mænds deltagelse. 

Desuden peger OECD på, at man bør styrke kvindelige mentor-programmer og sætte fokus på kvindelige rollemodeller, mens organisationen også anbefaler, at man bør overveje kvoter i bestyrelser og ledelsesstillinger i en overgangsperiode. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her