FAKTA: Fyrer Folketinget Støjberg mister hun sin løn

Del artiklen:
Inger Støjberg, der i dag er løsgænger i Folketinget, blev mandag idømt 60 dages fængsel i Rigsretten for at have brudt ministeransvarlighedsloven, da hun var Venstre-minister i 2016. (Arkivfoto)
Inger Støjberg, der i dag er løsgænger i Folketinget, blev mandag idømt 60 dages fængsel i Rigsretten for at have brudt ministeransvarlighedsloven, da hun var Venstre-minister i 2016. (Arkivfoto) - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis Inger Støjberg smides ud af Folketinget, mister hun sin løn fra den 1. i måneden efter beslutningen.

Tidligere udlændingeminister Inger Støjbergs politiske fremtid er fortsat uafklaret efter mandagens dom i Rigsretten, hvor hun blev idømt 60 dages fængsel.

Den tidligere Venstre-politiker er i dag løsgænger i Folketinget, men hun risikerer at miste sin plads på Christiansborg, hvis hun erklæres uværdig. Tirsdag skriver hun selv i sit nyhedsbrev, at hun regner med, at det sker.

Og mister hun sit sæde i Folketinget, mister hun også sin løn.

Læs mere om det her:

* Det er først Udvalget til Valgs Prøvelse, som skal tage stilling til Støjbergs værdighed. Herefter sendes sagen videre til Folketinget med en indstilling og en betænkning, og så stemmer Folketinget om sagen.

* Hvis et mandat bortfalder som følge af en folketingsbeslutning om, at medlemmet mister sin valgbarhed, bortfalder vederlag og omkostningstillæg fra den 1. i måneden efter Folketingets beslutning.

* Der vil ikke være mulighed for at yde eftervederlag, idet mandatet ikke ophører i forbindelse med et valg eller sygdom.

* Folketingspolitikere tjener 704.069 kroner om året samt 64.331 kroner i skattefrit omkostningstillæg.

Kilde: Folketingets administration.

/ritzau/