Stor forskel i tilfredshed internt på folkeskolerne

Del artiklen:
Der er store forskelle på, om forældre er tilfredse med folkeskolen. Både blandt kommuner, skoler og på tværs af klasser i en skole.
Der er store forskelle på, om forældre er tilfredse med folkeskolen. Både blandt kommuner, skoler og på tværs af klasser i en skole. - Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix (arkiv)

Der er store variationer i forældres tilfredshed mellem klasser internt på skoler, viser ny benchmarkanalyse fra Indenrigs- og Boligministeriet.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

Ny undersøgelse om forældres tilfredshed med skolerne i Danmark, viser, at der er stor variation mellem både kommuner, skoler i kommunerne og endda internt på en skole på tværs af klasserne.

Faktisk er variationen størst på tværs af skoleklasserne internt på skolerne. 

Hvis man ser overordnet på variationen af tilfredsheden mellem kommunerne, så svinger det ikke så langt fra gennemsnittet på de 4,0. Her varierer det mellem 3,4-4,3. Mellem skolerne internt i kommuner stiger den forskel til mellem 2,8-4,8. Ser man på variationen mellem klasser på samme skole, så er variationen nogle steder på over 2. 

“I gennemsnit varierer forældrenes tilfredshed med 1,3 på tværs af klasserne inden for skolen, og for omtrent en tredjedel af skolerne varierer tilfredshedsniveauet med mere end 1,5 på tværs af klasserne,” står der i benchmarkundersøgelsen. Men for 77 skoler, kan det svinge på op over to på tværs af klasserne.

null
Tabel er fra benchmarkundersøgelsen fra Indenrigs- og Boligministeriet

Der er derfor meget at hente for flere kommunerne, hvis de vil arbejde med forældretilfredsheden på deres folkeskoler. Her viser undersøgelsen, at det især er elevernes trivsel, gode faglige resultater og lavt elevfravær, der giver positive resultater for forældrenes tilfredshed. 

Læs også:
Folkeskole: Forældre er mest tilfredse i yderkommuner

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her