Antallet af offentlige ansatte vokser fortsat

Del artiklen:
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er der kommet flere offentlige ansatte.
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er der kommet flere offentlige ansatte. - Foto: (Arkiv) Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Der er kommet flere offentlige ansatte det seneste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Sammenligner man tredje kvartal 2020 med tredje kvartal i år er antallet af offentlige ansatte vokset med fire procent.

Af Mads Høyer Hansen, Freelancer, mads.h.h@hotmail.com

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der det sidste år er kommet endnu flere offentlige ansatte i Danmark. Her viser en ny opgørelse, at antallet af offentlige fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere er steget med fire procent, når man sammenligner tredje kvartal i år med tredje kvartal sidste år.

Læs også:
29.000 flere ansatte i det offentlige i løbet af halvandet år

Vi har tidligere kunne fortælle om, hvordan antallet af offentlige ansatte voksede. Nu viser det sig, at tendensen fortsætter.

Det er særligt i regionerne, der er sket den største stigning. Her er der på et år kommer seks procent flere offentlige ansatte.

Derimod er der faktisk sket et moderat fald, når man ser på de sociale kasser og fonde. Her falder antallet af offentlig ansatte med en procent.

Se selv tallene nedenfor:

Selvom tendensen er klar, kan man dog se, at der fra anden til trejde kvartal i år er sket et lille fald i antallet af offentlige ansatte. Her går den fra 752,665 til 746,207.

Bemærk: En konsekvens af den nye ferielov er, at nyansatte funktionærer siden september 2020 har haft ret til betalt ferie fra ansættelsens begyndelse. Det påvirker opgørelsen, da det medfører et højere antal betalte løntimer end før. Her er således tale om et niveauskifte, man bør være opmærksom på.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her