Mette F. sætter borgmesterkryds og håber S forbliver størst

Del artiklen:
Statsminister Mette Frederiksens har tirsdag morgen afgivet sin stemme i Hareskov.
Statsminister Mette Frederiksens har tirsdag morgen afgivet sin stemme i Hareskov. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet har en målsætning om fortsat at være størst. Mette Frederiksen har tirsdag stemt i Hareskov.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har tirsdag morgen afgivet sin stemme i Hareskovhallen i Værløse, der ligger i Furesø Kommune.

– Jeg håber, at vores borgmestre og regionsrådsformænd får lov til at fortsætte deres gode arbejde rundtomkring i Danmark.

– Og så håber jeg, at vi igen får så meget tillid fra danskerne, at vi igen er det største parti, siger hun foran valgstedet, der ligger tæt op ad Hareskoven i Hareskovby, hvor hun bor.

I Furesø Kommune er det Ole Bondo Christensen (S), der er borgmester, og i spidsen for Region Hovedstaden er det Lars Gaardhøj (S).

– Jeg stemmer i dag på min lokale borgmester og min regionsrådsformand, siger Mette Frederiksen.

For Socialdemokratiet vil det være en målbar fremgang at nå 50 borgmesterposter, når konstitueringerne er på plads i de 98 kommuner.

Rekorden efter den seneste kommunalreform er 49 borgmestre i 2009. Ved valget for fire år siden fik partiet 47 borgmestre.

Socialdemokratiet vil nok have et ekstra øje på resultaterne i Vejle, Esbjerg og på Frederiksberg, for lykkes det at erobre borgmesterposterne her, vil partiet kunne sidde på magten i landets otte største kommuner.

Det forudsætter naturligvis, at man holder fast i borgmesterkæderne i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Randers.

Den socialdemokratiske partileder håber, at man vil gå hen og stemme i dag.

– Jeg håber på en høj stemmeprocent, og hvis der sidder nogen derude og er bange for, om man kan komme ned og stemme corona-venligt og trygt, er svaret ja.

– Der er taget forholdsregler alle steder, siger Mette Frederiksen, hvis datter, Ida Feline, er blandt de vælgere, der skal stemme for første gang.

Mette Frederiksen har landspolitisk på det seneste været under stigende pres. Det er især sagen om slettede sms’er i minksagen, der har givet oppositionen de kasteskyts mod statsministeren, den længe har sukket efter.

– Jeg har ikke noget imod, at mink kommer til at fylde i den her valgkamp.

– For jeg står ved den beslutning, vi traf, og jeg tror ikke på, at en ansvarlig regering – lige meget farve – havde siddet en risikovurdering overhørig, sagde statsministeren, da hun tidligere tirsdag morgen delte morgenbrød ud på Dronning Louises Bro i København.

/ritzau/