Forstå den d’Hondtske metode på fem minutter

Del artiklen:
Hvad har den tidligere amerikanske præsident Thomas Jefferson med det danske kommunalvalg at gøre? Det kan du få svar på, da NB-økonomi gennemgår den d'Hondske metode, som er valgmatematikken bag mandatfordelingen i partierne til danske valg.
Hvad har den tidligere amerikanske præsident Thomas Jefferson med det danske kommunalvalg at gøre? Det kan du få svar på, da NB-økonomi gennemgår den d'Hondske metode, som er valgmatematikken bag mandatfordelingen i partierne til danske valg. - Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)

Det kan være svært at regne ud, hvem der er valgt til kommunalvalgene. Her kan du læse om logikken bag valgmatematikken, der hedder den d’Hondtske metode.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk