Tårnby Kommune har fået mere end en halv million for meget i refusion i 2020

Del artiklen:
Jo dybere, revisionen graver, jo flere problemer. Tårnby Kommune har uretmæssigt fået over 600.000 i refusion fra staten, skriver Deloitte i ny redegørelse.
Jo dybere, revisionen graver, jo flere problemer. Tårnby Kommune har uretmæssigt fået over 600.000 i refusion fra staten, skriver Deloitte i ny redegørelse. - Foto: Google Streetview

Tårnbys fejlagtige konteringer på beskæftigelsesområdet viser sig nu at have betydning for den refusion, kommunen har modtaget fra staten i 2020. Og der er endnu problemer, der skal afdækkes, viser en aktindsigt, som NB-Beskæftigelse har fået fra STAR.

Af Helle Schøler Kjær, helle@nb-medier.dk

Tårnby Kommune har hentet mindst 600.000 kroner for meget i refusion for mentorudgifter til ledige i ressourceforløb i 2020. Det viser en ny gennemgang, som Deloitte har sendt til STAR 27. oktober.

Det skriver NB-Beskæftigelse.

Arbejdsmarkedsforvaltningen i Tårnby har indberettet alle jobcentrets brug af mentortimer som refusionsberettigede, men var det kun en tredjedel, kommunen havde ret til refusion for.

Staten refunderer halvdelen af lønnen til mentorer for ledige på ressourceforløb, og kommunen har kun kunnet redegøre for, at knap en tredjedel af mentortimerne er udbetalt i forbindelse med ressourceforløb.

Mens forvaltningen indberettede lønudgifter til mentorer på knap 1,8 millioner kroner, var det kun lønudgifter på 576.000 kroner, der var refusionsberettigede.

Staten har dermed betalt knap 900.000 kroner i refusion for mentorstøtte til Tårnby, mens kommunen kun skulle have haft knap 300.000 kroner.

Problemet kan dog vise sig at være endnu større.

For mens Deloitte ved en stikprøvekontrol af en tredjedel af de mentortimer, der skulle være brugt til ledige på ressourceforløb, kan finde en korrekt registrering af timerne og i ‘Min Plan,’ som er den lediges beskæftigelsesplan, så er der ikke fundet dokumentation for, at mentortimerne faktisk har fundet sted.

Deloitte skriver:

“Vi har i forbindelse med vores gennemgang af enkeltsager ikke fundet dokumentation for, at de aftalte mentortimer er leveret eller notater på indholdet af mentorkontakten.”

Deloitte skriver i redegørelsen til STAR, at kommunen nu er ved at finde dokumentation for ‘mentorkontakten og indholdet af denne,’ og at der vil blive redegjort for dette i forbindelse med regnskabet for 2021.

Spørgsmålet er dog, om STAR vil stille sig tilfreds med det. Den nye redegørelse for refusion af  mentortimer i 2020 er kommet frem, fordi STAR har stillet yderligere spørgsmål til kommunen – og har fulgt op på spørgsmål, der ikke blev besvaret efter den første henvendelse til kommunen 3. september.

At sagen tages alvorligt, fremgår også af, at STAR har underrettet både Rigsrevisionen og Ankestyrelsens tilsyn med kommuner og regioner om sagen.

Læs denne og flere artikler på NB-Beskæftigelse om problemerne i Tårnbys arbejdsmarkedsforvaltning.

Læs også:
Fyret jobcenterchef indberettede kommune til STAR for påståede ulovligheder

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her