Populær ældrepulje: Så meget har kommunerne søgt

Del artiklen:

Ny pulje til faste teams i ældreplejen er populær blandt kommunerne. 69 kommuner har tilsammen søgt om over en halv milliard kroner.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

En halv milliard kroner. Så meget har 69 kommuner søgt til en forsøgsordning til faste teams i ældreplejen. Flere kan dog forvente at blive enten afvist eller få sænket ansøgningsbeløbet, når pengene skal uddeles. Social- og Ældreministeriet har nemlig kun 192 mio. kr. til rådighed, som de kan dele ud af.

Filosofien bag faste teams i ældreplejen stammer fra en hollandsk model, der hedder ‘Buurtzorg-modellen’. Man har allerede forsøgt at implementere det i Ikast-Brande Kommune, men det danske firma, der stod for implementeringen er gået konkurs. Dog har arbejdet med faste teams haft den effekt, at både medarbejderne og de ældre fik en øget trivsel. Det skyldes, at de ældre får nogle faste teams, som de kan genkende, og som med tiden vil oparbejde noget viden om dem.

Men medarbejderne har også fået det bedre, da de ligeledes kan få deres faglighed mere i spil, og de ved, hvem de kommer ud til.
På den baggrund har regeringen og støttepartierne afsat 170 mio. kr., så kommunerne kan komme i gang med at få etableret faste teams i deres ældrepleje. I går (mandag) blev de enige om yderligere 22 mio. kr. i forligskredsen.

Men puljen har været så populær, at de 69 kommuner har søgt over 515 mio. kr..

Odense Kommune, som er den, der har søgt det højeste beløb, har søgt 18,3 mio. kr., hvor Ringsted Kommune kun har søgt knap 700.000 kr.

Læs også:
KL sætter fokus på faste teams og sundhedsreform

Svaret på, hvem der får tilskud, og hvor meget de enkelte kommuner kan se frem til, må kommunerne og de ældre vente lidt yderligere på. Social- og Ældreministeriet oplyser til NB-økonomi, at “ansøgningerne er under behandling. Det forventes, at ansøgerne får besked om, hvorvidt de får et tilskud, i løbet af nogle måneder.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her