Få overblik over Venstres sundhedsudspil

Del artiklen:
Venstre fremlagde søndag et nyt sundhedsudspil med Sophie Løhde (t.v., politisk ordfører), Jakob Ellemann-Jensen (Formand), Stephanie Lose (Regionrådsformand i region Syddanmark) og Martin Geertsen (sundhedsorfører), som alle er politikere for V.
Venstre fremlagde søndag et nyt sundhedsudspil med Sophie Løhde (t.v., politisk ordfører), Jakob Ellemann-Jensen (Formand), Stephanie Lose (Regionrådsformand i region Syddanmark) og Martin Geertsen (sundhedsorfører), som alle er politikere for V. - Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Venstre har lanceret et sundhedsudspil i weekenden, som ligner det sundhedsudspil, de fremlagde som en del af VLAK-regeringen. Venstre holder fast i 35 sundhedshuse.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

Konkurrencen om sundhedshuse og nærhospitaler er i fuld gang. Socialdemokratiet ønsker 10-20 nye nærhospitaler. Venstre har i nyt sundhedsudspil holdt fast i 35 nye sundhedshuse. Indtil videre er der ikke indholdsmæssigt forskel på de to sundhedsbygninger, da Socialdemokratiet ikke har offentliggjort en definition af nærhospitaler endnu.

Venstre fremlagde søndag et nyt sundhedsudspil, som bygger på flere tiltag fra deres tidligere bud på en sundhedsreform i VLAK-regeringen.

Ud over sundhedshuse, så vil de have 1.700 ekstra praktiserende læger, da der er mangel på læger i især yderkommunerne. Men de ønsker også at sætte fokus på bedre rekruttering af sundhedspersonale, patientrettigheder, nationale kvalitetsstandarder og 15 kørende akutberedskaber.

I 2019 var ambitionen at få uddannet 2000 flere sygeplejersker over en årrække, men i Venstres nye udspil sætter de ikke et tal på. Der står i stedet, at man skal nedbryde siloer, så blandt andet sosu’er kan få flere typer af opgaver. De skriver dog intet om, hvad det dækker over. 

Flere af Venstres forslag vil de allerede have finansieret i finanslovens 2022. Det gælder for eksempel “pakkeforløb for kroniske syge, medicinske og psykiske patienter”, som man allerede har det på kræftområdet. Men det skal også gælde for akutberedskabet samt nationale kvalitetsstandarder. De resterende områder ønsker Venstre at påbegynde allerede i 2022, men der er afsat finansiering til en længere årrække, da man ikke kan få etableret alle sundhedshusene på blot et år.

Man kan læse mere om Venstres udspil her.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her