Antallet af langtidsledige ældre falder markant

Del artiklen:

Nye tal viser, at antallet af ældre langtidsledige falder markant – men de 60-64 årige er stadig hårdest ramt. Se tallene for alle kommuner.

Antallet af ældre langtidsledige er faldet med hele 26 procent på bare fem måneder siden langtidsledigheden toppede i april måned i år. Det viser nye tal fra STAR.

Dermed tyder dataene på, at frygten for at coronakrisen ville efter lade et stort antal ældre som langtidsledige er ubegrundet. Det er dog værd at bemærke, at der stadig er 30 procent flere langtidsledige over 50 år sammenlignet med situationen for to år siden inden coronakrisen satte sine spor.

Mens de 50-54 årige kan glæde sig over at der nu kun er 16 procent flere langtidsledige end før coronakrisen, så må de 60-64 årige lide den tort, at der for deres aldersgruppe i september var 30 procent flere langtidsledige end for to år siden. Vi har valgt at bruge september 2019 som sammenligningsgrundlag for eliminere for sæsonudsving.

Udviklingen tyder på, at en særlig pulje til at hjælpe seniorer i arbejde måske ikke er nødvendig med det nuværende træk på arbejdskraften, der er på arbejdsmarkedet. Regeringen afsatte efter trepartsforhandlinger i begyndelsen af oktober syv millioner kroner til en særlig indsats for at få ledige seniorer i arbejde. Et flertal i Folketinget havde tidligere afsat 15 millioner kroner i 2022 og cirka ti millioner kroner i 2023. 

Men allerede mellem april og juli faldt langtidsledigheden betydeligt for de 50-59 årige. Dengang havde de langtidsledige 40-49 årige det største fald på godt 26 procent, mens de 50-59 årige fulgte lige efter med et fald på 25,6 procent, fremgår det af en gennemgang i NB-Beskæftigelse.

Læs også:
Seniorer mellem 50 og 66 år udgør en tredjedel af faldet i langtidsledige

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her