Se Kulturministeriets udbetalinger på tværs af kommunerne

Del artiklen:

Mellem kommunerne er der markant forskel på, hvor mange penge Kulturministeriet udbetalte til institutionerne i 2020. Institutionerne i København fik 42 procent af de områdefordelte midler. Se hvor mange penge din kommune forholdsvis har fået.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk

Ud af de 6,8 milliarder kroner, som Kulturministeriet udbetalte til områdebestemte institutioner i 2020, gik knap 2,9 milliarder, svarende til 42 procent af de samlede udbetalinger, til institutioner i Københavns Kommune.

Dermed er København med længder den kommune, hvor institutionerne har fået mest støtte fra Kulturministeriet opgjort i kroner pr. indbygger.

Udbetalingerne går blandt andet til museer, scenekunst og kulturarv, og derfor er det logisk, at landets hovedstad får en stor andel af midlerne. Men også lokalmedier, centralbiblioteker og regionale spillesteder, som er fordelt over hele landet, får del i midlerne.

I alt udbetalte Kulturministeriet 12,7 milliarder kroner til kulturelle formål i 2020, svarende til 2.170 kr. pr. indbygger. Heraf var 5,9 milliarder kroner til landsdækkende puljer, såsom idrætsforeninger, landsdækkende medier og statslige myndigheder. De 5,9 milliarder kroner til landsdækkende midler indgår ikke i denne opgørelse.

I stedet har NB-Økonomi udelukkende set på fordelingen af de 6,8 milliarder kroner, som udbetales målrettet til institutioner i bestemte geografiske områder. De steder, hvor udbetalingen er sket til en institution der dækker en landsdel, er pengene i opgørelsen blevet fordelt forholdsmæssigt efter indbyggertallet i kommunerne i landsdelen.

Udover Københavns Kommune, hvor man har fået støtte for 4.478 kr. pr. indbygger, har institutionerne i Odder, Svendborg og Lyngby-Taarbæk kommuner fået nogle af landets højeste udbetalinger i forhold til indbyggertallet.

I modsatte ende af skalaen har institutionerne i Solrød, Brøndby, Vallensbæk, Glostrup og Egedal kommuner fået under 100 kr. pr. indbygger i kommunen i 2020.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her