Tilsyn skal granske borgmester

Del artiklen:
Det kommunale tilsyn kommer nu til at granske den rolle, som borgmester Pernille Beckmann (V) har spillet i sagen med fyret kommunaldirektør.
Det kommunale tilsyn kommer nu til at granske den rolle, som borgmester Pernille Beckmann (V) har spillet i sagen med fyret kommunaldirektør. - Foto: Greve Kommune

Tre partier i Greve Kommune melder nu borgmesteren til det kommunale tilsyn for sin håndtering af sag med nu fyret og politianmeldt kommunaldirektør. Borgmesteren mener, at der ikke er noget at komme efter.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Oppositionen i Greve Kommune vil nu have det kommunale tilsyn til at granske borgmester Pernille Beckmann (V). Konservative, Socialdemokratiet og Enhedslisten vil have undersøgt borgmesterens rolle i sagen med den i august fyrede kommunaldirektør Claus Thykjær.

Ifølge TV 2 Lorry vil de tre partier have undersøgt to ting nøje:

  • Burde Pernille Beckmann have erklæret sig inhabil, da hun i sin tid var med til at bestemme den nu fyrede kommunaldirektørs fratrædelse, der blandt andet involverede en fratrædelsesordning på næsten 2,5 millioner kroner?
  •  Har borgmesteren handlet i overensstemmelse med reglerne, da hun ifølge byrådsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K) har afvist at besvare byrådets spørgsmål til sagen i løbet af de seneste måneder med henvisning til, at det indgår i politiets efterforskning?

 
Brigitte Klintskov Jerkel føler sig ikke tryg ved borgmesterens håndtering af hele sagen med Claus Thykjær:

“Der er nogle ting i den her sag, som er bekymrende, og der må jeg indrømme, at det virker, som om borgmesteren ikke følger op på tingene og ikke har styr på, hvad der bør gøres, og hvad hun skulle have gjort,” siger Brigitte Klintskov Jerkel til TV 2 Lorry.

Læs også:
Greve politianmelder fyret kommunaldirektør

Pernille Beckmann tager kritikken fra oppositionen og den kommende undersøgelse fra tilsynet med stor ro. Hun skriver til TV 2 Lorry:

“Jeg har lagt alting frem. Både bilag og forklaringer, men jeg er kommet i klemme i kommunaldirektørens bilagssag, og det bruger oppositionen. De er velkomne til at melde mig til Tilsynet, for jeg har intet at skjule.”

Den nyeste udvikling i bilagsrodssagen i Greve kommer i kølvandet på, at Pernille Beckmann 29. september fremlagde nogle bilag i et opslag på Facebook:

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her