Borgernes gæld til det offentlige fordeler sig ulige i kommunerne

Del artiklen:
Skatteminister Morten Bødskov (S) er langt fra tilfreds med danskernes gæld til det offentlige. Han vil forsøge at få Folketingets opbakning til at få det nedbragt.
Skatteminister Morten Bødskov (S) er langt fra tilfreds med danskernes gæld til det offentlige. Han vil forsøge at få Folketingets opbakning til at få det nedbragt. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix (arkiv)

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor stor gæld borgerne har til det offentlige, viser ny opgørelse fra Gældsstyrelsen. Nu kan du se, hvor meget der skyldes i din kommune.

Af Christina Yoon, Journalist, christina@nb-medier.dk

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor meget borgerne skylder til det offentlige. 

Det viser nye tal fra Gældsstyrelsen, der netop har offentliggjort, hvor meget gæld til det offentlige, de mangler at drive ind fordelt på hver kommune. 

Hvis man ser bort fra øer som Fanø og Læsø, som gennemsnitligt har under 78.000 kroner i gæld per borger til det offentlige, så har Holstebro den laveste gennemsnitlige gæld per borger på 82.157 kroner. Det giver en samlet gæld på 608,3 millioner kroner i kommunen, som skyldes af 7.404 borgere, hvilket svarer til 13 procent af indbyggerne i Holstebro. 

Det er dog ingenting, hvis man sammenligner med Gribskov Kommune. Her er gælden til det offentlige i gennemsnit 158.630 kroner per borger. Det løber op i 1,3 milliarder kroner, som borgere i kommunen skylder. Det fordeler sig på næsten sammen antal som Holstebro, det mere præcise antal er her 7.619 borgere. Det svarer til 19 procent af Gribskovs indbyggere, som er gældsplaget. 

Skatteminister Morten Bødskov (S) er ikke tilfreds: 

“Det er simpelthen ikke i orden, at 1,1 mio. danskere skylder penge til det offentlige. Selv om der er god fremdrift i arbejdet med at genoprette gældsområdet, så må vi erkende, at det er kompliceret, og at vi langt fra er i mål. Derfor vil jeg senere på året drøfte yderligere indsatser med Folketingets partier,” siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse fra Gældsstyrelsen. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her