Forskelle i indtægter fra selskabsskatter vokser yderligere i 2022

Del artiklen:

Syv kommuner vil i 2022 have indtægter fra selskabsskatter, som er mere end tre gange større end gennemsnittet.

Af Arne Ullum, [email protected]

Billund Kommune får i 2022 i alt 10.265 kroner pr. indbygger i indtægter fra selskabsskat og det er endda efter kommunen har betalt 8.457 kroner pr. indbygger i udligning til de øvrige kommuner i Danmark. Det svarer til over 5,6 procent af kommunens beskatningsgrundlag.

Det fremgår af en opgørelse fra Indenrigs- og Boligministeriet, som netop er sendt til kommunerne.

Billund tilhører dermed en lille gruppe på 18 kommuner, som får mere end landsgennemsnittet og dermed et positivt bidrag fra selskabs- og fondsskatter i Danmark. De resterende 80 kommuner får så lidt, at det reelt var bedre for dem, at kommunerne slet ikke fik en andel af selskabsskatten.

Årsagen er, at kommunernes samlede indtægter fra selskabsskat i 2022 på 10,6 milliarder kroner modregnes i balancetilskuddet og dermed fratrækkes bloktilskuddet. I og med at bloktilskuddet betales pr. indbygger, så ender kommuner med en indtægt under landsgennemsnittet med samlet at tabe penge på selskabsskatten.

Syv kommuner har indtægter fra selskabsskatten, som er mere end tre gange den landsgennemsnitlige indtægt på 1.806 kroner pr. indbygger. Udover Billund er det Glostrup, Gentofte, Gladsaxe, Ballerup, Fredericia og Høje-Taastrup.
 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her