Fyret kommunaldirektør: ‘Jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod’

Del artiklen:
Den nu fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær bliver indtil videre afløst af konstitueret kommunaldirektør Anne-Sofie Degn.
Den nu fyrede kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær bliver indtil videre afløst af konstitueret kommunaldirektør Anne-Sofie Degn. - Foto: Greve Kommune

Kommunaldirektør i Greve Claus Thykjær er blevet fyret efter at have brugt kommunens kreditkort til private indkøb. ‘Jeg har begået nogle personlige fejl’, erkender Claus Thykjær. Kommunen vil nu prøve at forebygge gentagelser.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Kommunalbestyrelsen i Greve har indgået en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Claus Thykjær. Han bliver smidt på porten, fordi han har lavet en række private indkøb på kommunens kreditkort. Hovedpersonen er brandærgerlig.

Fratrædelsesaftalen med 52-årige Claus Thykjær kom ikke som nogen overraskelse, da kommunalbestyrelsen i Greve i aftes nikkede ja til den. I en pressemeddelelse fra kommunen står der:

“Byrådet har mistet tilliden til ham i stillingen. I den seneste uge er det fremgået af pressen, at der har været nogle uregelmæssigheder i kommunaldirektørens brug af kommunens kreditkort. Kommunaldirektørens transaktioner er blevet gennemgået, og fejlene er håndteret.”

Claus Thykjær er tydeligvis ærgerlig og ked af, at han ikke får lov at fortsætte i Greve Kommune. Han skriver i et opslag på LinkedIn:

“Jeg har begået nogle personlige fejl, og jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod. Det betaler jeg nu prisen for. Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er risikoen ved at arbejde i et politisk styret system.”

“Jeg er ked af, at jeg ikke kan fortsætte arbejdet i Greve Kommune, hvor vi har konsolideret økonomien, opbygget en solid kasse og samlet organisationen til at være effektiv og helhedsorienteret.”

Claus Thykjær lægger ikke skjul på, at han har været glad for at arbejde sammen med borgmester Pernille Beckmann (V). Han skriver i sit opslag:

“Jeg er ked af ikke længere at skulle arbejde sammen med borgmester Pernille Beckmann. Vi har haft et ligefremt og tillidsfuldt samarbejde gennem alle mine år i Greve.”

(Artiklen fortsætter efter Claus Thykjærs opslag på LinkedIn)

Byrådet har nu konstitueret Anne-Sofie Degn som kommunaldirektør. Hun har hidtil været direktør for blandt andet Teknik & miljø samt Kultur & fritid.

Desuden bliver vicedirektør Nanna Vestereng konstituereret som direktør. Nanna Vestereng havde ellers sagt sit job op, men hun har meddelt, at hun gerne vil blive i organisationen for at sikre stabilitet frem mod ansættelsen af en ny kommunaldirektør. Nanna Vestereng vil således have ansvaret for det økonomiske område i direktionen, mens fordeling af øvrige opgaver aftales internt i direktionen.

Der iværksættes nu en ansættelsesproces, og man regner først med at have en ny kommunaldirektør på plads i kommunen sydvest for København 1. november.

Revisionen inddrages

Claus Thykjær har blandt andet købt billetter til ishockey og købt ind i dagligvarebutikker på kommunens kreditkort, har DR afsløret. Han har selv forklaret til DR, at der er tale om fejl og forveksling af hans eget og kommunens kreditkort.

I byrådet i Greve vil man prøve at værne sig mod, at lignende sager kan opstå. I pressemeddelelsen fra kommunen står:

“Sagen giver naturligvis anledning til at kikke på, om der skal ændres noget i kommunen økonominstruks. Til at vurdere dette sammen med kommunens Økonomiudvalg inviteres kommunens revision med.”

Læs også:
Direktør hjemsendt: Brugte kommunens kreditkort til ishockey

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her