Minister vil have kigget på skatteregler for kryptovaluta

Del artiklen:
Der findes over 1000 kryptovalutaer. Skatteminister Morten Bødskov (S) vil have kigget på skattereglerne for valutaerne. (Arkivfoto)
Fotograf: Florence Lo/Reuters

Kryptovalutaer bliver mere og mere populære. Råd skal nu se på skattereglerne på området.

Af NB-Kommune,

Kryptovalutaer som bitcoin er i hastig udvikling, men der er risiko for svindel og fejlagtige skatteindberetninger på området.

Derfor skal Skattelovrådet nu se på reglerne for, hvordan penge, man eventuelt tjener ved at handle med kryptovalutaer, beskattes.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

I øjeblikket skal man oplyse fortjenesten eller tabet til Skattestyrelsen, når man sælger kryptovaluta.

Det beskattes efter statsskatteloven. Den er dog fra 1922 og tager ikke særskilt stilling til kryptovalutaer. Man skal derfor betale skat efter samme regler og satser, som man skal ved almindelig indkomst som løn, oplyser ministeriet.

– Vi skal være vågne og sikre, at vores regler er tidssvarende og begrænser fejl og svindel, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

– Kryptoområdet er et godt eksempel på sådan et område. Derfor er det vigtigt, at vi nu får set reglerne efter i sømmene, lyder det i meddelelsen.

Kryptovaluta kan beskrives som en form for digitale penge. Valutaerne kan bruges flere steder online – og også i nogle fysiske butikker.

Transaktionerne med de digitale valutaer foregår uden om bankerne og kan opbevares i en virtuel pung på nettet.

De kan købes på forskellige børser på internettet, hvor prisen styres af udbud og efterspørgsel.

Fra 2015 til 2019 har Skattestyrelsen identificeret cirka 16.000 virksomheder og personer, som havde lavet handler på området. To tredjedele af dem var ikke korrekt oplyst til skattemyndighederne.

Kryptovaluta bygger på blockchain-teknologien. Det er en slags kæde af data, der er krypteret, så den ikke kan manipuleres.

Skattelovrådet undersøger emner efter anmodning fra ministeren. Det er uafhængigt og blev nedsat i 2016.

/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her